Rechtbank schort uitspraak op, avondklok nog steeds van kracht

Rechtbank schort uitspraak op, avondklok nog steeds van kracht

Zwolle – (Met Poll) Dinsdag 16 februari heeft de voorzieningsrechter in Den Haag in de door Stichting Viruswaarheid.nl aangespannen zaak gesteld dat de avondklok niet ingesteld had mogen worden, en hierdoor per direct vervalt.

In een online publicatie op www.rechtspraak.nl is te lezen dat de avondklok is ingesteld op basis van de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg). Echter geeft deze wet aan dat er een directe noodsituatie dient te zijn.

Deze noodsituatie is door de rechtbank niet bewezen, waardoor de avondklok per direct opgeheven wordt. Ook een hoger beroep maakt niet dat de overheid de avondklok langer kan aanhouden. Ook inmiddels uitgeschreven boetes lijken met deze uitspraak niet rechtsgeldig. Dit wordt onderzocht. Lees hier de uitspraak.

UPDATE: De staat heeft uitstel gevraagd van de opheffing van de avondklok. Dit tot aan het moment dat het hoger beroep heeft plaats gevonden. Om 16.00 uur dinsdagmiddag zal het hof in Den haag dit verzoek in behandeling nemen.

UPDATE: Rechtbank schorst de uitspraak dat de avondklok per direct dient te worden opgeheven. Dit betekent dat de avondklok nog steeds van kracht is, ten minste tot aan het hoger beroep dat dient op vrijdag 19 februari om 10.00 uur.

Ik vind het goed dat de avondklok nu beëindigd is,

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Artikel delen:
Reacties 2
  1. We leven in bijzondere tijden. Ook vandaag weer.. voor in de geschiedenisboekjes.
    Via een spoedwet kan de avondklok trouwens alsnog binnen enkele werkdagen opnieuw worden ingevoerd.
    gemodereerd

  2. OK? Hmmm…. vreemd dan dat de overheid dit niet gelijk zelf had uitgeplozen van te voren. Wel continue aangeven dat er eerst onderzocht moest worden of de avondklokmaatregelen ook daadwerkelijk iets zouden bijdragen, maar niet ook even een onderzoekje naar de wet? Slordig hoor. Zou mij benieuwen of gebruik gemaakt gaat worden van die spoedwet, of dat de overheid het er nu maar bij laat. Wel leuk om het nieuws nu in de gaten te blijven houden, en vanavond eens kijken of er na 21.00 uur victorie vierende mensen over straat gaan.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.