Samen Gezond in Holtenbroek

Zwolle – De GGD Regio IJssel-Vecht in Zwolle kijkt terug op een geslaagde gezondheidsweek in Holtenbroek. Het zwemfestijn dat zaterdag werd gehouden in het Aabad, was een geslaagde afsluiting van een week die in het teken stond van bewegen, goede voeding en het GGD programma Samen Gezond.

Er waren diverse gezondheidsactiviteiten om bij ouders en kinderen het thema gezondheid onder de aandacht te brengen. Zo was er donderdag 30 oktober een groot gezond ontbijt en zaterdag 1 november stond een gezellig zwemfestijn op het programma, dat georganiseerd werd onder de vlag van Samen Gezond samen met De Bewegende School, Young United, Maxi Axie en SportService Zwolle. Er kwamen die dag een kleine honderd jonge deelnemers tot en met veertien jaar en ouders naar het zwembad. Er was veel te doen in het Aabad, zoals peuterzwemmen, snorkelen, waterbasketbal en allerlei andere spelletjes en activiteiten.

“Het doel is dat we het programma Samen Gezond onder de aandacht brengen van bewoners in Zwolle om zo – in opdracht van de gemeente Zwolle – overgewicht bij kinderen voorkomen. Dat doen we onder andere door advies en voorlichting over leefstijl en het stimuleren van meer bewegen en sport. Zaterdag ging het om een kennismaking van de verschillende activiteiten die het Aabad biedt en natuurlijk ouders, kinderen en jongeren het plezier van bewegen en zwemmen te laten ervaren”, aldus Lian Schoot Uiterkamp,  wijkcoördinator Samen Gezond in Holtenbroek GGD Regio IJssel-Vecht.

Artikel delen:

Reageer