Zwolle-IJsselkanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst nog een beetje zon, in de middag en avond regen

Zwolle – Donderdag heeft twee gezichten: een droog gezicht met een beetje zon in de ochtend en een zwaar bewolkt gezicht met regen in de middag en avond. Dat komt door een koufront dat in de middag en avond over Zwolle trekt. Vrijdag betekent dat een kleine temperatuurdip, voordat in het weekend een mini-lente met veel hogere temperaturen losbarst.

De frontale neerslag begint in Zwolle in de loop van donderdagmiddag. Eerst lichte regen, gevolgd door meer en dikkere druppels aan het eind van de middag en in de avond. De maximumtemperatuur is voor de regen uit ongeveer 12 graden. De wind trekt in de ochtend aan naar kracht 4 uit zuidoost tot zuid. De meest actieve buien worden ’s avonds rond acht uur boven de stad verwacht. Daarna klaart het fel op. Met een beetje geluk kun je om elf uur in het westen de bijna halve maan zien staan, met daar een stukje boven de planeet Mars.

In de nacht van donderdag op vrijdag is de wind naar het zuidwesten gedraaid en doet rustiger aan. Het koelt onder een heldere hemel flink af. Vrijdagochtend vroeg is het op neushoogte nog maar net boven het vriespunt. Op de grond en op autoruiten waarschijnlijk iets onder nul graden. Kans op autoruiten krabben en plaatselijke gladheid door bevriezing.

Vrijdag schijnt de zon door hoge wolkenvelden heen. Het wordt ongeveer 10 graden in de middag. Het blijft droog bij een wind uit zuidelijke richtingen. De toevoer van veel zachtere lucht gaat van start. In het weekend en de dagen erna is het ’s middags in Zwolle 15 graden of warmer. De volop schijnende zon maakt het lenteplaatje compleet.

Artikel delen: