In Flevoland ging de campagne van start bij woonzorgcentrum Wittesteijn in Emmeloord.  - Foto: Medrie
In Flevoland ging de campagne van start bij woonzorgcentrum Wittesteijn in Emmeloord.
Foto: Medrie

Huisartsen starten met vaccinatie bewoners regionale zorginstellingen

Zwolle – Vanaf 18 februari gaan zes mobiele vaccinatieteams op pad om zo’n 3.500 bewoners van zorginstellingen te vaccineren tegen corona.

Daarbij gaat het om kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in de regio’s Zwolle, Flevoland en Hardenberg die onder de huisartsenzorg vallen. Ze krijgen het Moderna-vaccin toegediend. Elk mobiel vaccinatieteam bestaat uit een huisarts, twee doktersassistenten en een chauffeur.

Een Medrie-werkgroep heeft onder leiding van locatiemanager Annemieke Doornbos deze operatie, die twee weken gaat duren, zorgvuldig voorbereid. “Het is een prachtige samenwerking tussen de betrokken zorginstellingen, huisartsenorganisatie Medrie, huisartsen en apothekers.

“Enkele weken geleden zijn we als werkgroep gestart met de voorbereidingen. We hebben contact gezocht met de regionale zorginstellingen en daarbij de bewoners in kaart gebracht die gevaccineerd moeten worden. Ook hebben we de routes gemaakt die de mobiele teams de komende twee weken gaan afleggen.

De samenwerkende apothekers hebben de vaccins in bewaring. Zij vullen de speciale koelboxen dagelijks met de benodigde vaccins, die vervolgens door de chauffeurs afgehaald en veilig vervoerd worden naar de zorginstellingen. Daar dient de huisarts ze samen met de doktersassistenten toe aan de bewoners.”

“Als Medrie zijn we trots op de goede onderlinge samenwerking en de inzet die iedereen toont om deze enorme operatie te laten slagen! Een mooie stap die we samen zetten in de bestrijding van corona!”

Artikel delen: