GGD IJsselland stuurt geen sms over bron- en contactonderzoek - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

GGD IJsselland stuurt geen sms over bron- en contactonderzoek

Zwolle – GGD IJsselland krijgt signalen dat mensen een sms ontvangen over bron- en contactonderzoek. De sms lijkt afkomstig van de GGD.

In het bericht kan staan dat de ontvanger voor is gekomen in bron- en contactonderzoek en in quarantaine moet. De GGD IJsselland waarschuwt dat dit valse sms’jes zijn. Ze sturen geen sms’jes of WhatsApp-berichten in het kader van bron- en contactonderzoek.

GGD IJsselland neemt contact op met mensen die in nauw contact zijn geweest met iemand die positief is getest, als dat in het bron- en contactonderzoek naar voren komt. Dat gebeurt telefonisch, maar de GGD stuurt geen sms of WhatsApp-bericht.

Wanneer mensen een dergelijk bericht ontvangen, gaat het dus om een vals bericht oftewel een poging tot ‘phishing’.

Ontvang je een verdacht bericht? De GGD adviseert om niet te reageren, niets aan te klikken en het nummer te blokkeren. Het kan ook zijn dat je wordt gebeld door iemand die zich onterecht voordoet als een medewerker van GGD IJsselland. Vertrouw je een telefoontje niet? Verbreek dan de verbinding en zoek zelf contact met GGD IJsseland via telefoonnummer 038 – 428 14 28.

Voor meer informatie over phishing, zie deze pagina over veilig internetten en corona.

Artikel delen: