Zwolse kappers doen uit protest het licht aan - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Zwolse kappers doen uit protest het licht aan

Zwolle – Veel Zwolse kappers namen donderdag deel aan de actie #lichtvoordathetuitgaat. Met deze landelijke actie schreeuwen de kappers om hulp en aandacht. Tussen zes en acht uur ’s avonds deden ze het licht aan in hun gesloten kapsalons om zo te strijden voor een spoedige heropening en financiële steun.

De situatie in de kappersbranche is schrijnend. Bij veel salons staat het water aan de lippen. Sinds half december zijn de kapsalons gesloten en de financiële overheidssteun is bij lange na niet toereikend. Oproepen om meer maatwerk voor de steun hebben geen gehoor gekregen bij de politiek. Voor maatwerk voor deze ondernemers was geen ruimte. De kappers staan er alleen voor en doen er alles aan om te zorgen dat het licht niet voor altijd uit gaat.

Ook voor consumenten is het onwenselijk dat de kapper gesloten is. De haren laten knippen, kleuren en stylen door een kapper werkt positief op het zelfvertrouwen en welbevinden stelt de Nederlandse Cosmetica Vereniging.  Volgens de belangenbehartiger kunnen mensen veilig naar de kapper, want de kapper werkt volgens een protocol dat de klant en kapper beschermt tegen besmetting. Dit blijkt uit de cijfers; er zijn namelijk geen besmettingshaarden bij de kappers geconstateerd toen zij wel open waren. De kappers in de buurlanden België en Duitsland mogen weer aan de slag. De Nederlandse kapper is er ook klaar voor.  Als de kapsalon open mag, voorkomt dat knippen in het zwarte circuit, waar de veiligheid niet gewaarborgd is. Er is dan ook sprake van eerlijke concurrentie omdat iedereen naar zijn eigen kapsalon kan en niet de grens over hoeft.

Foto's 2
Zwolse kappers doen uit protest het licht aan - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Artikel delen: