JOVD Zwolle: “Haal Utrechtse horecapilot naar Zwolle!”

JOVD Zwolle: “Haal Utrechtse horecapilot naar Zwolle!”

Zwolle – Afgelopen vrijdag werd bekend dat de stad Utrecht, samen met de lokale GGD, aan een drietal ondernemingen toestemming heeft gegeven voor het vroegtijdig openen van de deuren. Zo kan er onderzoek worden gedaan naar de verspreiding van het COVID-19 virus in de horeca.

Ondanks dat de landelijke overheid dat plan direct afschoot, heeft het de Zwolse liberalen van de JOVD kleur op de wangen bezorgd. Het ziet namelijk kansen voor een domino-effect, vooral omdat een aangenomen motie, ingediend door de lokale VVD, Groenlinks en D66 hier aanleiding toe geeft.
In die motie wordt verzocht om het college van B&W te laten verkennen of sneltesten een schakel kunnen vormen bij de heropening van de horeca. Wat de Zwolse afdeling van de JOVD, de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD, betreft een uitstekend idee.

“Horecaondernemers worden in deze tijden ongekend hard geraakt en verdienen elke kans om de deuren weer te openen. Er zijn voldoende horecagelegenheden in de Zwolse binnenstad om zo’n proef gecontroleerd en gereguleerd te laten verlopen,” stelt Dirk Oostra, voorzitter van de Zwolse JOVD. “De ondernemers willen graag; nu is het een kwestie van een driehoeksoverleg tussen gemeente, horeca en de GGD.” Wat hem betreft kunnen dan per 1 april enkele horecazaken weer open in het kader van een Zwolse pilot. Als het Rijk toestemming geeft, tenminste.

“Van jong tot oud snakken we allemaal naar vrijheid, maar wij willen het Zwolse college vragen om ook vooral jongeren bij deze proef te betrekken. Laat vooral hen profiteren van de kansen die zijn ontstaan. Schaar je achter het idee van Koninklijke Horeca Nederland en de gemeente Utrecht, want daar gaf de GGD al toestemming voor een lokale pilot en creëerde zo licht aan het einde van de tunnel. Gun dat onze mensen ook,” besluit Oostra.

Artikel delen: