Potgietersingel - Foto: Wouter Steenbergen
Potgietersingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zon en sluierwolken, in de middag superzacht

Zwolle – Zaterdag en zondag lijkt het wel lente in Zwolle. Op beide dagen is het 15 graden of nog wat warmer. Die temperatuur wordt in de middag bereikt. ‘s Morgens is het niet meteen superzacht, rond acht uur is het ongeveer 7 graden. Daarna gaat het kwik snel in de lift. En om acht uur ’s avonds is het afgekoeld naar een graad of 10.

Prachtig weekendweer. Valt er nog wat op af te dingen? Eigenlijk alleen de wind op zaterdag. Met kracht 3 tot 4 uit richtingen rond zuid is die aan de stevige kant. Zondag is het rustiger met een matige windkracht 3 uit het zuiden. Zaterdag zien we hoog in de lucht veel sluierbewolking die de hemel meer wit dan blauw kleurt. Zondag is het andersom: meer blauw dan wit. De zon schijnt trouwens door alle sluierwolken heen. En de kans op regen is nul.

Deze vroege mini-lente zit komende week stevig in het zadel. Ook maandag is er veel zon bij een middagtemperatuur van 15+ graden. Neerslag is tot vrijdag onwaarschijnlijk. De wind blijft tot die tijd vanuit het zuiden waaien, waar de warmte te vinden is.

Wat ook in het zuiden te vinden is, is Saharastof. Volgens berekeningen komt stof dat in Noordwest-Afrika opgewaaid is vanaf zondag boven onze omgeving aan. Dit kan voor een uitgesproken rode, oranje of geel getinte zonsopkomst en zonsondergang zorgen. Het stof regent niet naar beneden, omdat er geen regen verwacht wordt.

Artikel delen: