Voorbeschouwing FC Emmen – PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Emmen – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle speelt komende zaterdag om 18.45 uur uit tegen FC Emmen. In De Oude Meerdijk hoopt de ploeg van John Stegeman de kater van afgelopen weekend weg te kunnen spoelen, toen met 1-0 werd verloren bij FC Groningen.

Ook Emmen verloor met diezelfde cijfers van RKC Waalwijk. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd sloegen de Brabanders toe, waardoor Emmen nauwelijks nog tijd had om met een positief resultaat het Mandemakers stadion te verlaten.

Na vier ongeslagen wedstrijden voor PEC Zwolle strandde de reeks afgelopen zaterdag tegen FC Groningen. In het Hitachi Capital Mobility stadion verloor PEC Zwolle met 1-0. Na een kwartier spelen zorgde Jørgen Strand Larsen voor het enige doelpunt in de wedstrijd. De Noor maakte zijn negende doelpunt van het seizoen. Naast de nederlaag was er ook een tegenvaller voor Pelle Clement. De middenvelder die door afwezigheid van Bram van Polen de aanvoerdersband droeg, moest na een klein uur het veld met een rode kaart verlaten en zal in Emmen niet van de partij zijn. Datzelfde geldt voor Sai van Wermeskerken. De rechtsback die als enige speler uit de selectie in iedere wedstrijd aan de aftrap verscheen, liep maandag op de training een serieuze knieblessure op en is lang uit de roulatie.

FC Emmen verkeerd momenteel in zwaar weer. Met slechts zes punten staat de ploeg van Dick Lukkien onderaan in de competitie. Emmen wist dit seizoen slechts 17 doelpunten te maken. Hiermee staan de Drentenaren ook met dit aantal onderaan in de Eredivisie. Een speler die ondanks dit lage aantal toch een prima seizoen draait is Michael de Leeuw. De aanvaller was dit seizoen betrokken bij zeven doelpunten. Dat is één doelpunt meer dan de meest bij doelpunten betrokken speler in de selectie van John Stegeman, Reza Ghoochannejhad.

De laatste keer dat PEC Zwolle en FC Emmen tegenover elkaar stonden in De Oude Meerdijk was in het vorige seizoen. Destijds wist de ploeg van John Stegeman met 1-3 te winnen. Het duel had een valse start. In de zesde minuut schoot Nick Bakker de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Nog in de eerste helft wisten de Blauwvingers de achterstand om te zetten in een voorsprong. Doelpunten werden gemaakt door Dennis Johnsen, Thomas Bruns en Iliass Bel Hassani.

FC Emmen – PEC Zwolle begint zaterdag om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Het is de derde keer dat de leidsman een duel van PEC Zwolle gaat leiden dit seizoen. Ook de uitwedstrijden tegen AZ en FC Twente werden gefloten door Gözübüyük. Joost van Zuilen en Johan Balder zijn de assistent-scheidsrechters, Sander van der Eijk de official en VAR en AVAR zijn respectievelijk Dennis Higler en Jan de Vries.

De wedstrijd is live te zien op kanaal 1 van ESPN. Daarnaast is de wedstrijd ook te volgen via de social media-kanalen van PEC Zwolle op Twitter, Instagram en Facebook.

Artikel delen: