Première Et Voila! in Hedon

Zwolle – Een schrijver, een cartoonist en een stel muzikanten. Dat is de basis van Et Voila! Een avondvullend programma, geïnitieerd door Goomah Music en Uitgeverij Carrera.

Poppodium Hedon heeft vrijdag 14 november de première, waarna de karavaan het land door gaat. Op het podium verschijnen Gummbah, Menno Pot, Leon Verdonschot, Denvis, The Horse Company en Bertolf Lentink. Al met al een bonte avond, waarbij muzikaal, visueel en literair genot verzekerd is!

Gummbah is vooral bekend van zijn humoristische en absurdistische tekeningen in Nieuwe Revu en De Volkskrant, maar maakte met Hans Teeuwen en Pieter Bouwman ook de theater- en televisievoorstelling Poelmo. Hij zal een presentatie geven van tekeningen en die van commentaar voorzien.

Menno Pot is popjournalist voor de Volkskrant, Ajax-columnist en schrijver van verhalen over (vooral) popmuziek en voetbal. Zijn ‘supportersroman’ Vak 127 leverde hem de Nico Scheepmaker Publieksprijs voor het ‘Beste Sportboek van 2005’ op. In december 2008 verschijnt zijn tweede boek: De Derby, een aflevering in de reeks De Nationale Voetbalbibliotheek..

Leon Verdonschot is journalist (o.a. Nieuwe Revu en De Volkskrant) en presentator (o.a. Nationale Wetenschapsquiz) en heeft zijn sporen met name in de muziekjournalistiek verdiend. In 2006 won hij de Pop Pers Prijs. Onlangs verscheen “De beste muziekverhalen van 1945 tot nu”. Dit is een ruim 1000 pagina’s dikke bloemlezing van onder meer interviews, reportages, recensies en verhalen, geschreven door verschillende popjournalisten, schrijvers en popartiesten. Leon is de samensteller, inleider en medeauteur van deze bundel.

Denvis bereikte de mythische status als zanger van The Spades. Lees het boek van Leon er maar op na. Tegenwoordig ontpopt de zanger zich als ingetogen singer-songwriter gedrenkt in Amerikaanse roots. Hij zal Leon Verdonschot muzikaal en verbaal ondersteunen tijdens Et Voila!

The Horse Company is een kruising van rootsrock en indiepop, enerzijds sprankelend en hitgevoelig, anderzijds overdonderend en compromisloos. Het titelloze debuut uit 2007 kende louter positieve reviews en de vele optredens bewijzen dat de band een graag geziene gast in het club- en festivalcircuit is.

Bertolf Lentink ken je wellicht van The Junes of als (voormalig) bandlid van Ilse de Lange. De zanger, gitarist en liedjesschrijver heeft onlangs alles aan de kant geschoven om zijn eerste soloalbum op te kunnen nemen. Dat kan alleen maar een verzameling ontzettend mooie liedjes met bijzondere teksten tot resultaat hebben. Vanavond hoor je er een aantal.

Et Voila!

Locatie                       : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Vrijdag 14 November

Open                          : 20:30 uur

Aanvang                    : 21:00

Entree                        : € 10,00 (excl. €1,- servicekosten)

Artikel delen:
Reactie 1
  1. “Tja, we wisten dat het Et Voila! programma van morgenavond vol kwaliteit zit, helaas heeft De Wereld Draait Door dit ook door”, laat Hedon weten.

    Bertolf is als gast uitgenodigd en in zijn band speelt toevalligerwijs ook de vervangend drummer van The Horse Company… et voila, twee acts die het tijdschema overhoop gooien. Aangezien er tussen A’dam en Zwolle enige reistijd zit is Hedon helaas genoodzaakt het programma dan ook iets later te starten aangezien er goed is nagedacht welke volgorde er gehanteerd wordt (alle artiesten komen minstens 2x voorbij). De deuren gaan wel gewoon om 20:30 uur open en vanaf die tijd zal DJ Menno Pot alvast achter de draaitafels plaats nemen dus er kan alvast voorzichtig een drankje genuttigd worden!


    Maak melding

Reageer