Samenwerking Deltion College en Bibliotheek Zwolle

Zwolle – Door een samenwerking van het Deltion College met Bibliotheek Zwolle kunnen leraren en studenten zowel de eigen materialen als die van Bibliotheek Zwolle geïntegreerd online raadplegen. Leraren kunnen heel eenvoudig leermateriaal van collega’s opzoeken en hergebruiken in hun eigen onderwijs. Studenten hebben de mogelijkheid de informatiebronnen van Deltion en Bibliotheek Zwolle samen te doorzoeken. Het Deltion College en Bibliotheek Zwolle creëren hiermee een rijke informatieomgeving voor zowel student als leraar die inhoudelijk aansluit en direct toepasbaar is in het dagelijks onderwijs van Deltion.

Het Deltion College en Bibliotheek Zwolle hebben hiertoe een overeenkomst gesloten. Deze samenwerking betreft een pilotproject waarmee 2000 studenten en 150 leraren van het Deltion College toegang krijgen tot deze vindservice. De deelnemende studenten en docenten zijn via hun Deltion-card volwaardig lid van Bibliotheek Zwolle. Zij kunnen materialen lenen bij de bibliotheek, maar kunnen via de ‘Zoek&Boek’-service van de bibliotheek boeken on-line bestellen en bij het eigen Media- en InformatieCentrum (MIC) laten bezorgen!

Verder verzorgt het MIC en Bibliotheek Zwolle informatievaardigheden- en mediawijsheidtrainingen op het gebied van Web 2.0-toepassingen in het onderwijs. Daarnaast levert de bibliotheek ongeveer 50 stageplaatsen voor studenten van het Deltion College.

Artikel delen:

Reageer