Burgemeester Roelenweg - Foto: Wouter Steenbergen
Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het Weer: Heerlijk lenteweer

Zwolle – Dinsdag wordt het een dag met zonnig lenteweer. Een dag die in de boekjes zal gaan als een mooie lentedag. De zon zal vooral in de ochtend door de bewolking heen komen en zorgen voor een beetje vrolijkheid voor ieder die haar stralen bereikt. In de middag wint de bewolking het even, maar aan het eind van de middag zal de zon zeker nog voor een toetje zorgen.

Het is volop lente. Als je goed kijkt zie je in de bermen en in sommige tuinen de krokussen en narcissen al bloeien. Ook zijn er bomen en stuiken in bloei. Mensen met hooikoorts kunnen dit al gemerkt hebben. Komende dagen zullen er redelijk veel pollen in de lucht zijn. De wind is matig van kracht en komt uit het zuidwesten. Het blijft droog en wij kunnen naar verwachting temperaturen van 18 graden noteren.

Ook op woensdag kunnen zonneaanbidders hun lol op. Op deze dag is het ideaal wandelweer en kan de thermometer zelfs de 20 graden aantikken! De donderdag en vrijdag keldert de temperatuur een aantal graden naar beneden, met op vrijdag zelfs kans op een verdwaald regenbuitje. De wind is gedraaid en komt nu vanaf het noordwesten. Dit zorgt voor lagere temperaturen rond de 10 graden overdag.

Ook in het weekend blijft het rond de 10 graden schommelen, en op zondag draait de wind opnieuw en wordt het zelfs nog iets kouder. De wind is matig van kracht, dus in de zon, uit de wind is het op deze laatste februaridag nog lekker weer om buiten te zitten. Wel blijft de kans op een klein (verdwaald) buitje aanwezig.

Of maart zijn staart roert, lees je hier bij Weblog Zwolle.

Artikel delen: