Toekomst festival ZwArt rooskleurig

Zwolle – Het festival ZwArt zou de komende jaren kunnen uitgroeien tot een festival met provinciale allure en in de verre toekomst tot een festival met landelijke aantrekkingskracht. Dat concludeert de commissie Stimulering Producties Podiumkunsten in haar evaluatie over het festival. Verantwoordelijk wethouder Hennie Kenkhuis: “Het is fantastisch om te zien hoe in korte tijd dit festival is opgezet. Er is ruimte voor verbetering, maar we zien de toekomst zeker zonnig in. Het festival is onderscheidend. Nergens in Nederland is een vergelijkbaar festival.”  

Het festival krijgt een budget van ruim 128.000 euro voor de editie van 2009, nadat de Raad de begroting op dit punt heeft vastgesteld.Volgens de commissie voegt het festival duidelijk iets toe aan het culturele aanbod in Zwolle. Met name het idee van de kunstroutes viel in de smaak bij de commissie. Met de routes laat ZwArt het publiek de stad verkennen en komt het publiek op plekken waar het anders nooit komt, zoals ruimtes in het Dominicanenklooster en de Watertoren. De verbeterpunten richten zich op de marketing en publiciteit, het feit dat er een grote publiekstrekker ontbrak en dat het festival te weinig zichtbaar was in de stad. Lof was er  voor de artistieke visie en de manier waarop het festival gebruik maakte van de historische binnenstad. De producties zijn speciaal gemaakt voor bijzondere locaties.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Rooskleurig budgettair gezien ja… Maar het was vorig jaar een debacle. Zw/
  t = Kunst & cultuur vanuit de ivoren toren… Maar ja de reden om zwart in te ruilen voor De Stad Als Theater heeft meer met vriendjes politiek te maken, dan met maatschappelijke betrokkenheid en lokale initiatieven en creativiteit stimuleren. Erg jammer! ūüôĀ


  Maak melding

 2. Trouwens het is filosofisch veel te laat.

  Festival stad als theater liep beter in synchronisatie met de zonnewende.
  Voor wie magisch nog magisch is …
  (bron wikipedia)
  De zomerwende op het noordelijk halfrond valt samen met de winterwende op het zuidelijk halfrond, en vice versa. De datum valt niet altijd precies op de aangegeven datum, maar vaak ook op de voorafgaande dag. Van een aantal schriftloze culturen weten we, dat men het verschijnsel van de zonnewende kende en mogelijk zeer van belang achtte (bijv. Stonehenge). Denkbaar vierde men ook toen al feesten tijdens beide gebeurtenissen. Deze feesten spelen in diverse moderne culturen nog steeds een rol. Bij de Romeinen vierde men op 21 december de saturnali√ęn.
  /(bron wikipedia)  Maak melding

 3. – vraag: wie beoordeeld dit alles ?
  – gemeente: commissie Stimulering Producties Podiumkunsten
  – vraag: wie ?
  – gemeente: Producties Podiumkunsten
  – vraag: wie zijn dat?
  – gemeente: die mensen van ZwArt toch??!


  Maak melding

 4. wat een aanfluitng was het. een oude slooopauto bewerken met een hamer onder het mom van kunst??

  Daar gaat mijn gemeenschapsgeld!!


  Maak melding

 5. wat een zeperd om daar ff 128.000 euro tegen aan te gooien van “ons” geld. heb vorig jaar hippie-achtige toestanden gezien en zoals de foto overduidelijk laat zien: het hangt allemaal maar een beetje rond dat volk. geen handenuit-de-mouwen-stekers. schandalig, geef de voedselbank maar die poen


  Maak melding

Reageer