Holtenbroekerdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroekerdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig, droog en zeer zacht voor februari

Zwolle – Woensdag is een februaridag om in te lijsten. Na een ochtend met een minimumtemperatuur van ongeveer 9 graden, verdubbelt de kwikstand in Zwolle naar 18 graden in de middag. Misschien nog een graad hoger. Zeer zacht, lenteachtig weer terwijl het in februari ook heel goed kan vriezen.

De zon draagt bij aan het lentegevoel. Er is wel hoge sluierbewolking en kans op een wolkenveldje op lager niveau. Daar komt geen regen uit. Zonneschijn heeft de overhand. De wind doet mee met kracht 3 tot 4 uit het zuiden tot zuidwesten. Het is zo’n wind die op open plekken in Zwolle vrij spel heeft, maar waar je tussen de bebouwing van de binnenstad vaak weinig merkt. De lucht is droog. Alles wat je vochtig buiten zet of hangt, droogt vooral in de middag als een tierelier, met hulp van die matige bries.

Over droog weer gesproken: op de weerkaarten voor de komende zeven dagen is geen regen te bekennen. Donderdagavond en de nacht naar vrijdag vormen de enige uitzondering. Dan zou het mogelijk tot enig gedruppel kunnen komen in de regio Zwolle. Mocht dat inderdaad gebeuren, dan heb je het over een millimeter of minder.

Donderdag overdag is het droog met veel zon, bij een middagtemperatuur van ongeveer 17 graden. De wind verlaat het zuiden en draait naar west tot noordwest. Een betekenisvolle draaiing van de wind, die een daling van temperatuur inluidt. Zwolle gaat naar een niveau met maxima rond 10 graden. Wat nog steeds iets zachter is dan waar we volgens de statistieken ‘recht’ op hebben. De ochtendminima liggen vlak boven het vriespunt.

Artikel delen: