Grote verkiezingsshow op Cibap - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Grote verkiezingsshow op Cibap


Zwolle – Ga jij stemmen op 17 maart? Weet jij op wie je kunt stemmen? En weet jij waar de partijen voor staan?

Deze vragen komen aan bod tijdens de grote verkiezingsshow van de Kiesmannen die maandag 1 maart live vanuit Cibap vakschool voor vormgeving in Zwolle wordt uitgezonden. Studenten kijken mee via een livestream. De Kiesmannen is een creatieve denktank die een show hebben gemaakt met humor, muziek en veel interactie over politiek.

De Kiesmannen informeren studenten over alle belangrijke thema’s van de verkiezingen van nu. Eerder stonden ze in grote zalen zoals Tivoli en Paradiso, nu live vanuit Cibap. Ilse Ouwens, docent omgevingsbewustzijn, is blij met de komst van de Kiesmannen: “Deze jongens staan dichtbij onze studenten en kunnen zo het abstracte verhaal van de politiek verduidelijken. Juist nu, in een tijd waarin de tijdsgeest aan het kantelen is, is het belangrijk om met elkaar na te denken over de samenleving waarin we met elkaar willen leven. Stemmen gaat over die toekomstvisie een stap dichterbij brengen. Dus is het belangrijk dat je het brede spectrum van keuzes onderzoekt, de kiesmannen helpen ons daar heel concreet mee.”

Omgevingsbewustzijn is een van de kernwaarden van Cibap waarin richting gegeven wordt aan de wijze waarop Cibap van betekenis wil zijn voor studenten, medewerkers en de wereld om hen heen. De Kiesmannenshow past hier uitstekend in. De andere kernwaarden van de vakschool die opleidt voor een baan in de creatieve industrie zijn creativiteit en vormgeving, vakmanschap, ondernemendheid en communicatie.

Artikel delen: