Steenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Steenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Overdag nog lenteachtig, ’s avonds kans op een beetje regen

Zwolle – Donderdag is weer zo’n lenteachtig zachte dag in Zwolle. Maar de uitzonderlijk hoge temperaturen die we woensdag hadden, halen we donderdag niet meer. Ons weerstation in Dieze-Centrum noteerde woensdagmiddag een maximum van 19,4 °Celsius en dat in Stadshagen spande de kroon met 19,8 °Celsius. Het leek wel zomer.

Donderdagmiddag komen we rond 16 graden uit. Boven de stad zijn zon, blauwe lucht en sluierbewolking te zien. Laatstgenoemde heeft de neiging om in de middag dikker te worden. De sluierwolken horen bij een front met regen, dat in de avond en nacht langs Zwolle schampt. De meeste regen valt ten zuiden van onze regio, in Zwolle blijft het waarschijnlijk bij een millimeter of minder. De lichte regen wordt hier vanaf ongeveer acht uur ’s avonds verwacht.

De wind op donderdag is matig, kracht 3 tot 4, uit het zuidwesten. In de avond en nacht een overwegend zwakke wind uit een heel andere richting: het westen tot noordwesten.

Uit die hoek hoef je eind februari geen warmte te verwachten. De middagtemperatuur doet een grote stap terug. Zwolle komt vrijdag en in het weekend uit in de buurt van 10 graden. En ’s morgens vroeg weet het kwik zichzelf nog net boven het vriespunt te houden. Tamelijk frisse ochtenden zijn in het verschiet. Daarover klagen kan niet omdat het immers nog maar februari is. De kans op regen is de komende dagen miniem.

In het weekend draait de wind naar noord tot noordoost. Een zwakke wind, waarbij een aandachtspunt de mist wordt. Die kan in de nacht en ochtend ontstaan.

Artikel delen: