GroenLinks vraagt nominaties voor de 25e Groene Prijs

Vrijwillig Landschaps Onderhoud Zwolle (foto gemaakt voor de coronacrisis)

Zwolle – De Groene Prijs van GroenLinks Zwolle wordt in 2021 voor de 25e keer uitgereikt. Nominaties voor de Groene Prijs kunnen tot 7 maart worden ingestuurd.

GroenLinks wil van Zwolle een steeds groenere stad maken, en daarin staan ze niet alleen. Vele initiatieven in de stad werken hard aan een groene stad. Via de Groene Prijs wordt jaarlijks een van hen in het zonnetje gezet. Soms ter aanmoediging, een andere keer voor volhardendheid, dan weer voor bewezen diensten. Iedereen kan kandidaten nomineren voor deze onderscheiding voor mensen die zich bijzonder inzetten voor groen en duurzaamheid in Zwolle.

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich op een bijzondere manier inzetten op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

Wie iemand wil opgeven die de Groene Prijs verdient, kan een e-mail sturen naar info@groenlinkszwolle.nl met de naam van de kandidaat en een korte motivatie voor de nominatie. De jury, bestaande uit gemeenteraadsleden en oud-prijswinnaars, bepaalt aan wie van de aangedragen nominaties de Groene Prijs dit jaar toekomt.

Vorig jaar won Vrijwillig Landschaps Onderhoud (VLO) Zwolle. Al meer dan 45 jaar draagt deze werkgroep iedere zaterdag in de herfst en winter zorg voor het cultuurlandschap in en om de stad. Eerdere winnaars waren duurzame economiedocent Henk Veurink, vogelbeschermer Jan van Dijk en Vrije School Michaël met haar groene schoolplein.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)