Openluchtbad Zwolle gaat op 24 april open - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Openluchtbad Zwolle gaat op 24 april open

Zwolle – In de afgelopen tijd gingen steeds meer openluchtbaden in Nederland open, naar voorbeeld van het De Mirandabad in Amsterdam. Openluchtbad Zwolle heeft met haar vrijwilligers en bestuur onderzocht of dat ook in Zwolle mogelijk was.

Het had de Vereniging Openluchtbad Zwolle fantastisch geleken om dit te realiseren voor de Zwollenaren. Samen met de Gemeente Zwolle heeft het bestuur van het Openluchtbad Zwolle echter besloten dat de korte periode van eerder opengaan en de kosten daarvan relatief te hoog waren om dit mogelijk te maken.

Het bad, een rijksmonument uit 1933, is vele malen groter dan de 25-meterbaden elders in het land. Het Openluchtbad heeft twee 50-meterbaden en twee 30-meterbaden. Die kunnen niet separaat gevuld worden met water. Alleen al aan stookkosten om het water op een acceptabele temperatuur te krijgen, zou de Vereniging enorme bedragen kwijt zijn. En dat na een coronajaar waarin ze al een aanzienlijk verlies heeft geleden.

In overleg met de gemeente Zwolle, die mee heeft gedacht en de onderhoudswerkzaamheden hiervoor naar voren heeft getrokken, is het bestuur tot de conclusie gekomen dat een winteropening niet mogelijk is. Maar niet getreurd, het Openluchtbad gaat op 24 april open, de eerste zaterdag van de meivakantie. Vanaf 25 maart zal de voorverkoop starten.

Banenzwemmers die daar niet op willen wachten, kunnen vanaf 7 maart terecht in Heino. Openluchtbad De Tippe gaat dan vervroegd open.

Artikel delen: