SP stelt raadsvragen over anti-abortus demonstratie in Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

SP stelt raadsvragen over anti-abortus demonstratie in Zwolle

Zwolle – De Zwolse fractie van de Socialistische Partij heeft donderdag raadsvragen gesteld over de anti-abortus demonstratie bij de abortuskliniek aan de Oosterlaan. Gisteren hielden demonstranten van de streng christelijke partij Jezusleeft zich niet aan de verplichte bufferzone.

Naar aanleiding van het artikel van Weblog Zwolle wil fractievoorzitter Brammert Geerling opheldering van het college. Op een op Twitter geplaatste foto was te zien dat handhavers van de gemeente in gesprek waren met de demonstranten. Het gebeurde allemaal op amper twintig meter afstand van de kliniek. Afgelopen jaar stelde burgemeester Peter Snijders een bufferzone in. Hierdoor mogen de actievoerders niet binnen dertig meter van de abortuskliniek demonstreren.

Geerling onderstreept dat de SP staat voor het recht te mogen demonstreren. Tegelijkertijd vindt de fractie dat vrouwen die een abortuskliniek bezoeken niet mogen worden lastiggevallen of geïntimideerd. De SP steunt dan ook de maatregelen die de burgemeester genomen heeft. Geerling wil weten waarom de handhavers niet hebben opgetreden. Het standpunt van de SP is dat wanneer er afspraken zijn gemaakt over het actievoeren bij de abortuskliniek er ook handhavend moet worden opgetreden als deze worden overtreden.

De demonstranten hielden zich ook niet aan de verplichte anderhalve meter-regel. Ook dit is te zien op de door Weblog Zwolle gepubliceerde foto’s. De SP wil ook weten waarom hier niet tegen opgetreden is.

Artikel delen: