MKB-Nederland Regio Zwolle: Winkeltijden oprekken binnen grenzen avondklok - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

MKB-Nederland Regio Zwolle: Winkeltijden oprekken binnen grenzen avondklok

Zwolle – MKB-Nederland Regio Zwolle heeft aan B & W van de 22 gemeentes van Regio Zwolle een brief gestuurd naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen voor diverse groepen ondernemers.

Het kabinet had volgens MKB-Nederland Regio Zwolle nog wel een stapje verder mogen gaan. De brief is een oproep aan B & W om de ondernemers zo veel mogelijk te helpen en de regels zo ruimhartig mogelijk te interpreteren. Een van de versoepelingen die door het kabinet aangekondigd is, betreft het winkelen op afspraak. MKB-Nederland Regio Zwolle pleit ervoor om de winkeltijden binnen de grenzen van de avondklok zo veel mogelijk op te rekken en dit proactief aan alle winkeliers te berichten.

Veel winkeliers zijn er niet van op de hoogte dat volgens de landelijke Winkeltijdenwet winkels van 06.00 uur tot 22.00 uur open mogen zijn, van maandag tot en met zaterdag. MKB-Nederland Regio Zwolle zou graag zien dat alle gemeentes van Regio Zwolle breed communiceren dat deze mogelijkheid bestaat om zes dagen per week open te zijn tussen pakweg 07.00 uur en 20.30 uur.

De omzet die vroeg in de ochtend of in de avond gedraaid kan worden, kan ontzettend veel betekenen voor de winkeliers, zegt MKB-Nederland Regio Zwolle in de brief. Het oprekken van de winkeltijden kan wat hen betreft ook gelden voor de koopzondagen. Dit biedt de ondernemers de mogelijkheid om meer klanten te ontvangen, daarmee meer omzet te genereren en de geleden schade te beperken. Daarnaast is er een betere spreiding van klantenstromen mogelijk, vindt MKB-Nederland Regio Zwolle.

Verder vraagt MKB-Nederland Regio Zwolle aan de 22 gemeentes om met de handhaving en het uitschrijven van boetes terughoudend te zijn. Ze hopen tevens dat B & W hun kanalen naar de Overheid willen blijven benutten voor de lobby voor heropening van de terrassen. Horecaondernemers hebben het ontzettend zwaar. Heropening van terrassen zou de horeca enorm helpen, aldus MKB-Nederland Regio Zwolle in de brief aan B & W in de regio Zwolle.

Artikel delen: