Katerdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Katerdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: ’s Morgens mist of laaghangende bewolking, ’s middags zon

Zwolle – Maandagochtend is er grote kans op mist, laaghangende bewolking of beide. Zit Zwolle daar de hele dag mee opgescheept? Nee, de mist trekt op en de laaghangende bewolking verdwijnt ook.

De aangevoerde lucht komt iets meer uit het oosten dan uit het noordoosten, zoals in de afgelopen dagen. Zodoende stroomt drogere lucht hierheen. Ga ervan uit dat tegen het middaguur de mist rond je hoofd is verdwenen. De bewolking boven je hoofd doet er iets langer over, desondanks is de kans op een mooie zonnige maandagmiddag in Zwolle groot. De temperatuur loopt net als zondag op van dichtbij het vriespunt ‘s morgens naar ongeveer 11 graden in de middag. Met de zon op je gezicht voelt het veel warmer aan.

De oostenwind is een tandje sterker dan in het weekend: zwak tot matig, kracht 2 à 3. De gevoelstemperatuur wordt hierdoor echter nauwelijks gedrukt.

Op 1 maart begint de meteorologische lente in stijl met een krachtig hogedrukgebied in onze omgeving. Lenteachtig is het vooral in de middag. Regen blijft in elk geval tot donderdag op afstand. Het kwik doet er elke dag een schepje bovenop. Dinsdag verwachten we 12 tot 14 graden in Zwolle. Woensdag is de topper van de week met misschien wel 15 graden in de stad.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur behoorlijk naar beneden. De maximumtemperatuur is ongeveer 6 graden en er is kans op nachtvorst. De zon boven Zwolle is donderdag tijdelijk weg, vrijdag en in het weekend komt ze weer terug.

Artikel delen: