Zwolse dichter brengt vierde bundel uit

Zwolle – Het is een handzame bundel met een nieuwsgierigheid opwekkende titel en omslagfoto. Meteen dringt zich de vraag op: ‘Wat zijn ‘Zinnenvegen?” en ten tweede: ‘Wat zie ik?’ Het is de Zwolse dichter en fotograaf met zijn vierde bundel andermaal gelukt een verrassende combinatie te creëren. Gingen in zijn debuutbundel Ballonvaart’ poëzie en grafisch werk hand in hand, in zijn bundel ‘Gnijpend Gruimen’ poëzie en fotografie en in zijn luisterbundel ‘Als een kievit kiespijn heeft’, poëzie en klank, ditmaal sluiten poëzie en experimentele fotografie een verbintenis.

De ‘Zinnenvegen’ bestaan uit spreuken en aforismes van Knier’s hand, tezamen met enkele korte gedichten. Ze strijken als het ware langs de geest, maar blijven desondanks hangen. Zo zet een aforisme als: ‘Verliefdheid liegt alle gebreken weg, liefde neemt ze voor lief’, onmiddellijk aan tot een geestelijke reactie bij de lezer. ‘Wat staat hier, wat wordt er bedoeld?’ Het is een gelijksoortige vraag die door Knier’s fotografie wordt opgeroepen. Elke, door hem geschoten, foto is multi-interpretabel. Geen enkele foto is eenduidig en concreet. Woord en beeld sluiten in dat opzicht prima op elkaar aan.

De korte gedichten zijn verspreid in de bundel opgenomen. Met weinig woorden wordt veel gezegd. Maar bovenal is duidelijk dat Knier de interpretatie ervan aan de lezer overlaat. De door Uitgeverij Dilemma uitgegeven bundel is vanaf 6 november zowel in de boekhandel als via de uitgeverij verkrijgbaar. 

Geraakt

soms raken mensen elkaar,

soms, heel even maar

een woord, een blik, een klein gebaar

mensen raken soms elkaar

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Graag gedaan Ruud en succes. Neem aan dat de bundel ook in Stadshagen is te krijgen? Kom daar altijd graag want daar werkt een erg vriendelijke en attente dame 8)

    Heerlijk woord ook: Zinnenvegen!


    Maak melding

Reageer