Internationale vocale supertalenten in Odeon

Zwolle – Sinds 1954 wordt tweejaarlijks het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) georganiseerd. Van 15 tot en met 28 september jongstleden werd het IVC 2008 gehouden in ‘s-Hertogenbosch. Het niveau was hoog, de aandacht groot en de kritieken lovend. Op woensdag 19 november treden twee grote prijswinnaars in Theater Odeon op. 

Bariton Han-Sung Yoo (23) komt uit Zuid-Korea. Hij won maarliefst 6 prijzen tijdens het Internationaal Vocalisten Concours. Hij heeft een kleurrijke stem die verrassend rijp is voor zo’n jonge man. Het Friesch Dagblad van 13 oktober jl. prijst hem om zijn uitzonderlijke dictie en voordracht. Samen met de jonge Sri Lankeese sopraan Kishani Jayasinghe verzorgt Han-Sung Yoo het concert van de 19e. De zangeres beschikt over een groot dramatisch talent en een krachtige, brede sopraanstem. 

De solisten verzorgen een gevarieerd programma met daarin werken uit opera’s en liederen. Andrew Wise verzorgt de begeleiding op piano. De karakteristieke bonbonnièrezaal in Theater Odeon maakt het concert helemaal af. Het concert maakt deel uit van de Nysingh Kamermuziekserie, dit seizoen voor de twee maal in Theater Odeon in Zwolle.

Kaarten reserveren voor het concert op 19 november om 20.15 uur kan via de website www.odeondespiegel.nl en bij het Bespreekbureau van Odeon De Spiegel theaters via 038 4 288 288 (geopend op werkdagen van 17.00 tot 20.30 uur en in het weekend 1 uur voor de voorstelling). Langskomen bij het Bespreekbureau in Theater De Spiegel kan ook. Dan gelden dezelfde openingstijden.

Artikel delen:

Reageer