Bagijnesingel - Foto: Wouter Steenbergen
Bagijnesingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op mist in de ochtend, daarna veel zon

Zwolle – Dinsdag schijnt de zon breeduit boven Zwolle. In de ochtend hangt er misschien nog even mist en/of laaghangende bewolking. Maar dit keer kan het heel goed zijn dat alleen het gebied ten noorden van Zwolle daar nog last van heeft. In dat geval staat de zon ’s morgens al heel gauw boven de stad.

Zonsopkomst in Zwolle is om 7.20 uur en zonsondergang om 18.17 uur. Een groot deel van die periode is de zon present. Bewolking ontbreekt in elk geval in de middag en mogelijk ook al in de ochtend. Regen is er dus ook niet bij. Met een zwak oostelijk windje wordt zachte lucht aangevoerd. De temperatuur gaat omhoog. ‘s Morgens vroeg balanceert het kwik rond het nulpunt en in de middag is het ongeveer 13 graden. Een bovengemiddelde temperatuur voor begin maart. Die zwakke wind zorgt ervoor dat het in de middag extra aangenaam is.

In de avond en nacht naar woensdag is het aanvankelijk helder. Er ontstaan mistbanken die er woensdagochtend ook nog hangen. Dichte mist met een zicht minder dan 200 meter is een optie. De grootste kans daarop in het buitengebied van Zwolle.

Woensdag schuift er vanuit het zuidwesten bewolking over Zwolle heen, maar de hemel blijft nog overwegend blauw. De verwachte middagtemperatuur is ongeveer 15 graden en dat is hoog. Dit wordt de warmste dag van de week. In de avond en nacht neemt de bewolking langzaam verder toe. In de nacht naar donderdag kan het tot wat licht gespetter komen.

Donderdag overdag is dat ook mogelijk. Het wolkendek blijft gesloten, de zon is op deze dag afwezig. De wind waait uit het koude noorden.

Vrijdag en in het weekend komt de zon weer terug boven Zwolle. De temperatuur in de middag is ongeveer 6 graden. Dat is een stuk kouder dan nu, zelfs een paar graden onder het gemiddelde voor begin maart. De kans op neerslag is bijzonder klein.

Artikel delen: