Kluun deelt in Zwolle afscheidsboekjes uit

Zwolle – Schrijver Kluun deelde op woensdag 5 november in de Zwolse bibliotheek afscheidsboekjes uit aan het publiek. Daarin kunnen mensen persoonlijke verhalen, wensen en gegevens vastleggen voor hun nabestaanden. Het boekje ‘Als ik er niet meer ben’ is gemaakt in samenwerking met Interpolis en de Rabobank.

Gerard Kok, directeur Particulieren van Rabobank IJsseldelta nam het eerste exemplaar in ontvangst. Raymond van de Klundert, schrijvend onder het pseudoniem Kluun, is bekend van boeken als “Komt een vrouw bij de dokter” en “De Weduwnaar”. Kluun leidt het afscheidsboekje in met een serie korte verhalen en deelde het woensdag uit. Met het initiatief wil hij mensen aanmoedigen over dit moeilijke onderwerp na te denken. Naast ruimte voor persoonlijke notities, bevat het boekje verhalen en aantekeningen van Kluun in zijn bekende directe schrijfstijl, onder de titel ‘Van leven ga je dood’. Gerard Kok: ‘Doodgaan is een onderwerp waarover je het niet graag hebt, maar Kluun maakt het op zijn bekende manier bespreekbaar. En dat is wat we willen bereiken: sta even stil bij de dood en ga na of je alles goed hebt geregeld’.

Een gratis exemplaar van het boekje is af te halen bij Rabobank IJsseldelta aan de Willemskade 1 in Zwolle (zolang de voorraad strekt).

Artikel delen:

Reageer