Roodhuizerpad - Foto: Wouter Steenbergen
Roodhuizerpad
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst kans op mistbanken, later waarschijnlijk zonnig

Zwolle – Woensdagochtend vroeg is de temperatuur in Zwolle gedaald tot dichtbij het vriespunt. De kans op autoruiten krabben is groot. Mistbanken behoren eveneens tot de mogelijkheden. Deze verdwijnen en de zon komt er overtuigend bij. Het blijft droog.

Boven de Noordzee hangt een groot plakkaat met mist en laaghangende bewolking. Aangezien de wind draait van het zuidoosten naar westelijk richtingen, is er kans dat die boel zo ver het land op drijft dat Zwolle eronder verdwijnt, in de loop van de ochtend. Dan is het gedaan met de zonneschijn en blijft de temperatuur achter. Liever gaan we voor het optimistische scenario dat de bewolking ons niet bereikt en we in de zon blijven liggen. Er volgt dan een zonnige dag met sluierwolken en een kwikstand van ongeveer 14 graden ’s middags. De wind is zwak tot matig.

Woensdagavond nadert vanuit het zuidwesten een front met bewolking waaruit regen valt. De regio Zwolle incasseert de nattigheid hiervan waarschijnlijk pas in de nanacht en donderdagochtend. Er wordt ongeveer 2 millimeter regen berekend voor onze omgeving.

Donderdag komt de wind uit het noorden en dat gaan we merken. De temperatuur maakt een gevoelige duikeling. Een maximum van 6 graden onder een grijs wolkendek is andere koek dan de lenteachtige 14 tot 15 graden onder de zon die de beide weerstations van Weblog Zwolle dinsdagmiddag scoorden. De noordenwind is met kracht 2 tot 3 gelukkig niet al te sterk.

In de nacht van donderdag op vrijdag en in de weekendnachten worden opklaringen verwacht. Het kwik daalt daardoor duidelijk onder het vriespunt. Nachtvorst met -3 graden op neushoogte, op de grond wordt het nog een paar graden kouder. Planten die niet vorstbestendig zijn, kunnen beter afgedekt of binnen gezet worden.

Artikel delen: