Start tweede editie Zwolle Wereldstad

Zwolle – Woensdag startte de tweede editie van het festival Zwolle Wereldstad met het thema Kinderwereldstad. Het festival voor kinderen wordt gehouden in de Broerenkerk in het centrum van Zwolle. Kinderen van meer dan twintig basisscholen zijn uitgenodigd op verschillende dagdelen. Zwolle Wereldstad met het thema Kinderwereldstad is een festival dat de kleur en cultuur van de samenleving laat zien, proeven en beleven. Het is een zintuiglijke reis om de wereld en een kennismaking met diverse culturen.

In Kinderwereldstad konden de kinderen van midden- en bovenbouw van basisscholen op woensdagmiddag een kijkje nemen in het leven van kinderen die in een grote wereldstad wonen. Kinderen ervaren door een interactief programma allerlei verschillende culturen. Hierbij staan de Millenniumdoelen vooral in de aandacht, en met name Millenniumdoel 2: “Iedereen naar school” en Millenniumdoel 8: “Er is meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp”. Donderdagmorgen gaat wethouder Hennie Kenkhuis een school verrassen, en zal dan een klas uitnodigen. 

Onder leiding van een reisleider dwalen de kinderen door een Kinderwereldstad en komen ze een aantal bijzondere locaties, situaties en activiteiten tegen. Soms een wereldverhaal in een Mongoolse nomadentent of een concert in een minitheater van golfplaten. Maar ook kunnen de kinderen kennisnemen van één van de Millenniumdoelen middels een debat in een houten schooltje of ze kunnen deelnemen in een fabriek waar speelgoed wordt gemaakt van conservenblikjes. Uiteindelijk belanden de kinderen in een klein restaurant met exotische drankjes en hapjes.

Zwolle Wereldstad is een initiatief van COS Overijssel, en wordt georganiseerd met medewerking van Niek van de Sprong producties en de Muzerie. Daarnaast komt Zwolle Wereldstad tot stand met behulp van NCDO, Hervormd Weeshuis Zwolle en Gemeente Zwolle.

Kijk voor meer informatie op de website: www.Zwollewereldstad.nl of www.cosoverijssel.nl

Artikel delen:

Reageer