Händellaan - Foto: Wouter Steenbergen
Händellaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs, druilerig en een stuk kouder

Zwolle – Donderdagochtend is het zwaar bewolkt en druilerig in Zwolle. Een regengebied trekt voornamelijk over het zuiden van het land en misschien krijgen wij er wat gemiezer van mee. Veel zal het niet voorstellen. Het is ‘s morgens met ongeveer +3 graden waterkoud.

Mazzel dat de noordenwind in de ochtend nog zwak is. In de middag trekt hij aan naar kracht 3, een matige wind. Er zit donderdag niet meer in dan ongeveer 6 graden op de thermometer. De kans op wat gespetter wordt in de loop van de dag steeds kleiner. Maar de bewolking boven de stad weet van geen wijken. Pas rond middernacht klaart het vanuit het noorden op. De sterrenhemel komt tevoorschijn, de halve maan klimt vanaf half twee ’s nachts omhoog in het zuidoosten.

Onder de nachtelijke opklaringen koelt het flink af. Een minimumtemperatuur van -3 graden is te verwachten vrijdagochtend vroeg. Aan de grond kan het nog een of twee graden kouder worden. Waarschijnlijk is het autoruiten krabben geblazen.

Een hogedrukgebied boven Schotland zorgt bij ons voor een noordenwind. Het houdt actieve neerslaggebieden de komende dagen op afstand. Of bewolking ook effectief onderdrukt wordt, is even de vraag.

Vrijdag zijn de perspectieven voor de zon in elk geval goed. De middagtemperatuur is 6 graden, een waarde die je ook in het weekend kunt verwachten. In de nachten is er lichte, misschien zelfs matige vorst. Er staat vrijdag en in het weekend heel weinig wind in Zwolle.

Artikel delen: