Zonnepanelen voor Dieze-Oost dankzij WijBedrijf Dieze - Foto: WijBedrijf Dieze
Foto: WijBedrijf Dieze

Zonnepanelen voor Dieze-Oost dankzij WijBedrijf Dieze

Zwolle – Het Coöperatief WijBedrijf Dieze U.A. geeft een vervolg op haar zonnepanelenproject in Dieze – Oost. Tot en met eind maart worden er bij circa 55 huishoudens zonnepanelen op de daken gelegd. Bewoners huren deze zonnepanelen van het WijBedrijf voor een gunstig tarief, dankzij een subsidie van de gemeente Zwolle.

Het WijBedrijf heeft in het najaar van 2016 bij de eerste bewoners zonnepanelen op de daken gelegd. Het begin van het zonnestroom project, waar alle bewoners uit Dieze aan mee kunnen doen. Voor de eerste 165 woningen heeft de gemeente Zwolle in 2015 een subsidie gerealiseerd waardoor de financiering van de zonnepanelen mogelijk wordt gemaakt. De bewoners hoeven hierdoor niet zelf te investeren, maar kunnen de panelen huren van het WijBedrijf. De huur ligt altijd lager ten opzichte van de kosten die een energieleverancier rekent voor diezelfde stroom, wanneer een bewoner die stroom uit het stopcontact haalt. Daardoor is er voor de bewoner altijd direct voordeel.

Forse groei
In de komende weken worden er 55 daken van zonnepanelen voorzien. In totaal komen er daardoor ruim 275 panelen bij in Dieze, bovenop de circa 150 panelen die het WijBedrijf al had gelegd. Dat is dus een forse groei! Installatiebedrijf Drenth Energy voert in de komende weken de technische installatie van de zonnepanelen uit.

Een mooie actie volgens wethouder Monique Schuttenbeld: “Het is mooi om te zien dat er steeds meer zonnepanelen op de daken te zien zijn in de wijk Dieze. En dat de bewoners die hiervoor kiezen er financieel er zelfs op vooruit gaan. Ik ben blij met deze besteding van de subsidiegelden en complimenteer WijBedijf Dieze die de bewoners ontzorgt bij het verduurzamen van hun woningen!”

Ontzorgen
Het WijBedrijf is al een tijd druk bezig met de bewoners zoveel mogelijk ontzorgen bij de verduurzaming van hun woning. Van de introductie van het project en het bijbehorende voordeel voor de bewoner, tot het regelen van de subsidie aanvraag, en het daadwerkelijk laten installeren van de panelen. Bij iedere stap ondersteunt het WijBedrijf de bewoners. Daarbij is de juiste communicatie noodzakelijk. Via de website, mail, telefoon en met speciale WhatsApp-groepen houdt het WijBedrijf bewoners -tevens de nieuwste leden van de coöperatie- zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

WijBedrijf Dieze
Het WijBedrijf Dieze is een non-profit organisatie die in 2015 is opgericht voor en door bewoners om de wijk vooruit te helpen. Het WijBedrijf doet verschillende projecten in de wijk op het gebied van energiebesparing, werkgelegenheid en leefbaarheid. Bent u benieuwd welke projecten dit zijn, of denkt u als bewoner van Diezerpoort na over het verduurzamen van uw woning of leefomgeving en kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens op hun website.

Artikel delen: