Volt staat overal op 1 zetel

Volt staat overal op 1 zetel

Zwolle – Europese partij Volt staat sinds afgelopen dinsdag bij alle grote landelijke peilingen op 1 zetel. Nadat Peil.nl, I&O Research en Kantar Volt al op 1 zetel peilden, brak Volt op dinsdag voor het eerst door bij Ipsos/EenVandaag.

Volt is de eerste Europese partij die deelneemt aan de Tweede Kamerverkiezingen en volgend jaar ook meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Volt wil op lokaal niveau vooral inzetten op de thema’s volkshuisvesting, burgerparticipatie en zorg. In de grensregio’s wil Volt investeren in het grensoverschrijdende openbaar vervoer, MKB over de grens mogelijk maken en de samenwerking van politie aan weerszijden van de grens verbeteren.

Jelle Tans van Volt Zwolle: “Grensoverstijgende problemen zoals klimaat, migratie, economie en veiligheid vragen om een grensoverstijgende aanpak. Het is belangrijk dat wij dit Europese denken ook in Zwolle en omstreken omarmen. Daarom hebben wij ons in 2020 met een groep Zwollenaren bij Volt aangesloten”.

Over Volt

Volt is in 2017 opgericht als eerste Europese partij en staat voor een nieuwe politiek, die afrekent met sociale ongelijkheid, klimaatverandering en populisme. Met meer dan 30.000 leden verspreid over heel Europa is een Volt een partij die vanuit de basis (grassroots) beleid ontwikkelt en zoekt naar Europese oplossingen voor de grote uitdagingen van deze tijd. Naast dat Volt door Damian Boeselager wordt vertegenwoordigd in het Europees Parlement, zijn er ondertussen meer dan 30 lokale en regionale vertegenwoordigers in Bulgarije, Duitsland en Italië. Met een progressief, duurzaam en sociaal programma doet de partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Voor het programma en nog veel meer, zie www.ikstemvolt.nl.

Artikel delen: