Hogenkampsweg - Foto: Wouter Steenbergen
Hogenkampsweg
Foto: Wouter Steenbergen

Test je kennis met de Zwolse verkeersquiz

Zwolle – Als inwoner van Zwolle ben je elke dag verkeersdeelnemer. Je rijdt de vertrouwde route naar het werk of brengt de kinderen op de fiets naar school. Je kent de lokale verkeerssituaties en
weet waar je extra op moet letten.

Toch krijgt Veilig Verkeer Nederland meldingen van inwoners uit Zwolle over onveilige situaties. Bijna altijd hebben deze meldingen te maken met te snel rijden. Soms lijken we de regels niet (meer) helemaal te kennen. Dan denken we het wel te weten, maar klopt het ook? In opdracht van het ROV Oost-Nederland is deze verkeersquiz voor Zwolle gemaakt.

Verkeersconsulent Peter Buter: “We moeten op alle fronten werken aan verkeersveiligheid.
De wegbeheerder is verantwoordelijk voor een goede inrichting. Als Veilig Verkeer Nederland stimuleren we een Duurzaam Veilig inrichting door wegbeheerders. Daarnaast willen we de verkeersdeelnemers zelf bewust maken van veilig gedrag. We hebben daarvoor diverse educatieve instrumenten zoals deze VVN quiz. Onze lokale afdeling Zwolle verzorgt cursussen en voorlichting op het gebied van verkeersveiligheid. Het is een aanrader om je kennis over verkeer in je eigen woonomgeving af en toe op te frissen”.

Hoe hard mag je rijden op de Wilhelminasingel of de Nieuwe Deventerweg in Zwolle?
Test je kennis met de verkeersquiz met Zwolse situaties. Klik op de link: Verkeersquiz Zwolle

Veilig Verkeer Nederland
Veilig Verkeer Nederland is dé verkeersveiligheidsorganisatie van Nederland. Maatschappelijk
betrokken en weet wat er leeft op straat. Onze missie: iedereen veilig over straat. Veilig Verkeer
Nederland activeert en faciliteert zoveel mogelijk mensen en organisaties om daar een bijdrage aan
te leveren. Meedoen is makkelijk!

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel de
partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen ze de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Zij richt zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. Hun ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Artikel delen: