Samenwerking Tiem en Werk Coöperatie De Middencirkel is een feit - Foto: Tiem
Foto: Tiem

Samenwerking Tiem en Werk Coöperatie De Middencirkel is een feit

Zwolle – Voor sommige werkzoekenden hangt de arbeidsmarkt van teleurstellingen aan elkaar. Zonder de juiste kwalificaties is solliciteren haast onbegonnen werk. Tiem wil dat veranderen, samen met Werk Coöperatie De Middencirkel en gemeente Zwolle. Eerst de baan, daarna de rest.

Tiem begeleidt inwoners van Zwolle die onder de Participatiewet vallen, naar passend werk. “Wij laten zien waar kansen en mogelijkheden liggen en bieden daadkrachtige oplossingen’, zegt Martin Post – directeur van Tiem. Zo ook voor mensen die al veel teleurstellingen achter de rug hebben bij het solliciteren. Mensen die bij vacatures nooit in beeld komen. Wij dachten: wat gebeurt er als we de zaken eens omdraaien voor deze mensen? Als we een baan bieden waarvoor je niet hoeft te solliciteren? Dus geen sollicitatiebrief, geen sollicitatiegesprek, niks!”

Tiem en De Middencirkel hebben een groot netwerk aan ondernemers. Zij zullen betrokken worden om op deze manier banen te creëren voor deze groep. Arjan Jansen, directeur van De Middencirkel legt vol enthousiasme uit hoe het werkt: “We hebben straks ongeveer 30 laagdrempelige banen beschikbaar waar geen eisen aan vastzitten. Iemand die zin heeft in de baan en denkt dat hij of zij het kan, hoeft alleen maar te bellen en kan de volgende dag beginnen. Het enige wat we verwachten is dat mensen 28-32 uur beschikbaar zijn.” In plaats van een uitkering krijgt de nieuwe werknemer een salaris en meteen een jaarcontract. Dat biedt rust en ruimte om te groeien in de nieuwe baan. Tiem, De Middencirkel en de nieuwe werkgever zorgen daarnaast voor ondersteuning.

“Een groot avontuur, voor de deelnemers, de werkgevers en voor ons als partners”, noemt Post het project. “Het uiteindelijke doel: uitzicht op een vaste baan voor de deelnemers.”

De samenwerking is donderdag 4 maart toepasselijk afgetrapt in de middencirkel van het veld van PEC Zwolle. PEC Zwolle United, het maatschappelijk hart van de club, gebruikt sinds 2012 de kracht van sport als middel en metafoor voor arbeidsparticipatie. In het stadion ontmoeten werkgevers, werknemers en andere belanghebbenden elkaar regelmatig in een inspirerende omgeving.

Artikel delen: