Özcan Akyol in gesprek met politici in Zwols studentencafé - Foto: Hedon Zwolle
Foto: Hedon Zwolle

Özcan Akyol in gesprek met politici in Zwols studentencafé

Zwolle – Donderdag gaat presentator en schrijver Özcan (Eus) Akyol in gesprek met politieke kopstukken in Van Studentenkamer Naar Tweede Kamer live vanuit studentencafé Het Vliegende Paard.

De uitzending is een concept van studentenorganisatie Buro Ruis, in samenwerking met Studentenoverleg Orgaan Zwolle, waarmee zij duidelijkheid en opheldering probeert te scheppen rondom belangrijke thema’s voor studerend Zwolle.

“Hoe inclusief is het onderwijs? Kan ik na mijn studie nog wel een woning kopen? Wat houdt het eventueel afschaffen van het leenstelsel voor mij in? En natuurlijk de hamvraag: wat moet ik gaan stemmen op woensdag 17 maart? Voor studenten is het heel lastig navigeren door de jungle van verkiezingsprogramma’s en wankele verkiezingsbeloftes”, aldus Thomas Siemonsma van Buro Ruis. De uitzending Van Studentenkamer Naar Tweede Kamer onder aanvoering van Akyol moet verheldering gaan brengen rondom deze politieke thema’s. Politici van o.a. het CDA, PVDD en Groenlinks worden aan de tand gevoeld over het leenstelsel, de woningmarkt en discriminatie in het onderwijs.

“Maar liefst 22% van de studenten in het onderwijs ervaarde in 2020 discriminatie in het onderwijs, de huizenschaarste lijkt alsmaar groter te worden en er is nog steeds geen duidelijkheid over de toekomst van het leenstelsel”, vervolgt Siemonsma. “Serieuze zaken dus. We gaan daarom ook niet voor politiek correct vragenrondje maar juist een eerlijk gesprek met de kaarten open op tafel.”

Van Studentenkamer Naar Tweede Kamer
De livestream op donderdag 11 maart is onderdeel van een grotere campagne die Buro Ruis voert om studenten bewust te maken van de verkiezingen en wat voor impact dit op hen als student en hun toekomst heeft. Naast de livestream publiceert de studentenorganisatie o.a. verschillende informatieve video’s waarin de belangrijkste thema’s in duidelijke taal worden toegelicht.

Van Studentenkamer Naar Tweede Kamer is een samenwerking tussen Buro Ruis en Studentenoverleg Orgaan Zwolle, en is op donderdag 11 maart vanaf 21:00 uur gratis live te volgen via de Facebookpagina van Buro Ruis en via BuroRuis.nl.

Artikel delen: