Kuyerhuislaan - Foto: Wouter Steenbergen
Kuyerhuislaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Wolkenvelden, overwegend droog en nogal koud

Zwolle – Wolken en zon bepalen het weer in het weekend. Op beide dagen is er meer bewolking boven Zwolle dan op vrijdag, toen het ’s morgens geheel wolkeloos was en in de middag vriendelijke stapelwolkjes langzaam over de stad dreven. De zon had daar weinig last van.

Zaterdag en zondag verschijnen uitgebreidere wolkenvelden boven de stad, waar de zon wel last van heeft. Zaterdagmiddag zouden er ook enkele spettertjes naar beneden kunnen komen. De kans op droog weer is echter veel groter. Zaterdagochtend begint met lichte vorst rond -3 graden. Het kwik in je thermometer houdt het dit weekend gezien bij een maximum van ongeveer 7 graden. Met deze vrij lage middagtemperatuur voor maart is het te hopen dat de zon toch ruimte krijgt tussen de wolkenpartijen. De wind uit noordelijke richtingen stelt zaterdag weinig voor.

In de nacht naar zondag is er kans op mist in de regio Zwolle, want de lucht is vochtiger geworden. Zondagochtend trekt eventuele mist snel op, bij een temperatuur in de buurt van het vriespunt. Zondagmiddag steekt een matig briesje op uit het noordwesten, maximaal kracht 3.

In de eerste dagen na het weekend zien we een voortzetting van dit rustige en overwegend droge weertype met veel bewolking. De middagtemperaturen zijn aan de lage kant voor de tijd van het jaar. De windrichting heeft maandag de noordhoek verlaten, we krijgen zuidwestenwind.

In het midden van de komende week tapt het weer uit een heel ander vaatje. Er komen actieve fronten hierheen, die een plens regen loslaten. De wind wordt fors aangejaagd door oceaandepressies. Donderdag en vrijdag grote kans op buien en nog steeds een stevige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 9 graden, wat normaal is voor de tijd van het jaar. De nachtvorst verdwijnt.

Artikel delen: