Marieke in de Meanderhof met Erik de Kruif - Foto: Theo Brand
Marieke in de Meanderhof met Erik de Kruif
Foto: Theo Brand

Marieke van Duijn bezoekt Meanderhof Zwolle tijdens 1000 kilometer lange fietstocht

Zwolle – Om in tijden van Corona toch mensen te ontmoeten, is de nummer 38 op de lijst van de PvdA op de fiets gesprongen en elke provincie doorgereden. Van Duijn ging langs bij vrijwilligersinitiatieven en mensen die zich inzetten voor een duurzame, gezonde en sociale leefomgeving om verhalen uit de streek te horen. Zo was ze ook in de Meanderhof in de Zwolse wijk Stadshagen waar ze werd ontvangen door bewoners.

Marieke van Duijn was op maandag 1 maart in het kader van deze groene tour in Zwolle. Na een overnachting bij familie in Assendorp, liet ze zich bijpraten over de ontwikkelingen in de Meanderhof, de woonbuurt voor mens- en milieuvriendelijk wonen in Stadshagen. Ze liet zich door bewoners Erik de Kruif en Theo Brand informeren over hoe de bewoners van de Meanderhof zelf invulling geven aan groenbeheer in hun buurt, het vergroten van de biodiversiteit en ook over de sociale aspecten van het wonen in de Meanderhof.

Coronaproof verbinding zoeken
De Groene 1000 – een tocht van twaalf dagen door heel Nederland – wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor mooie duurzame initiatieven en vrijwilligers. Op de fiets gaat van Duijn langs om coronaproof de verbinding op te zoeken, en waar nodig nog een handje te helpen. Ze vraagt ook de mensen een videoboodschap in te spreken zodat ze die kan doorgeven aan de volgende, wat voor een leuk verbindend effect zorgt.

Van Duijn: “Het is bij elk initiatief geweldig om te zien dat zoveel mensen hun steentje bijdragen aan een gezonde, duurzame en sociale leefomgeving in hun buurt. Dat zie ik ook in de Meanderhof. Ook het optimisme waarmee dit gebeurt, ondanks deze moeilijke tijd is mooi. Belangrijk dat overheden waar nodig dit ondersteunen, zodat het kan blijven bestaan!”

Kernwaarden
Volgens Marieke van Duijn draagt ook de Meanderhof bij aan een samenleving waarin mensen elkaar helpen en tegemoetkomen. “Het gaat om de duurzame gedachte die onze samenleving eerlijk en leefbaar houdt voor toekomstige generaties, kernwaarden van de PvdA.”

Foto's 3
Marieke met haar Zwolse oom Dirk - Foto: Theo Brand
Marieke met haar Zwolse oom Dirk
Foto: Theo Brand
Marieke vertrekt 's morgens uit Assendorp - Foto: Theo Brand
Marieke vertrekt 's morgens uit Assendorp
Foto: Theo Brand
Artikel delen: