Voorbeschouwing Heracles – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Heracles – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle gaat komende zondag om 14.30 op bezoek bij Heracles Almelo. Met interim-trainer Bert Konterman voor het eerst aan het roer hopen de Blauwvingers de goede lijn van afgelopen weekend door te kunnen trekken. Bij winst komt de ploeg uit de Overijsselse hoofdstad in punten gelijk met de equipe van Frank Wormuth.

Het was een uitstekend weekend voor iedereen die PEC Zwolle een warm hart toedraagt. Na vijf wedstrijden zonder overwinning boekten de Blauwvingers een ruime zege op sc Heerenveen. Hoewel de Zwollenaren een uitstekende wedstrijd speelden, keken ze bij rust tegen een 0-1 achterstand aan. In de tweede helft kreeg PEC Zwolle loon naar werken en maakte het vier doelpunten.

De goals werden door verschillende spelers gemaakt: Virgil Misidjan, Thomas Buitink, Bram van Polen en Eliano Reijnders. Een dag later werd bekend dat Konterman het seizoen als interim-trainer zou gaan afmaken. Onder grote belangstelling van de landelijk, regionale en lokale pers leidde de oud-international maandag de eerste groepstraining.

Heracles Almelo staat komend weekend opnieuw tegenover een tegenstander uit de eigen provincie. Afgelopen zondag troffen de Heraclieden het FC Twente van voormalig PEC Zwolle-trainer Ron Jans. In eigen huis bleef het duel onbeslist, 2-2. Daarmee staat Heracles Almelo met 29 punten op de 11de positie met drie punten voorsprong op de ploeg van Konterman. Wanneer de Blauwvingers zondag weten te winnen, gaan zij Heracles Almelo op doelsaldo voorbij op de ranglijst. Gezien de recente historie zal het geen gemakkelijke middag worden voor de Zwollenaren. Van de laatste vijf wedstrijden wist PEC Zwolle één keer te winnen. De meest recente ontmoeting vond ruim een maand geleden plaats in het MAC3PARK stadion. Die wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. In Almelo won PEC Zwolle in de voorbereiding op dit seizoen al wel met 0-1.

Een speler waar PEC Zwolle extra op zal moeten letten is Rai Vloet. De aanvallende middenvelder was dit seizoen al goed voor 4 assists en 10 doelpunten. Hiermee lijkt hij zijn draai in de Eredivisie te hebben gevonden. De geboren Brabander komt uit de jeugd van PSV waar hij nooit echt doorbrak. Vloet vervolgde zijn carrière bij FC Eindhoven waar hij 12 doelpunten maakte in 32 wedstrijden. Een jaar later maakte hij de stap naar NAC Breda dat toen in de Eredivisie speelde. Een succes werd het niet en via Serie B club Frosione en het Belgische Sint-Truidense kwam Vloet terecht bij Excelsior. In Rotterdam beleefde Vloet een goed seizoen met 14 goals uit 29 wedstrijden.

De Overijsselse clash krijgt ook een scheidsrechter uit de provincie, want Bas Nijhuis heeft zondagmiddag vanaf 14.30 uur de leiding over het duel. Assistent-scheidsrechters zijn Mark Strijker en Nils van Kampen. Official is Robin Gansner. De VAR in Zeist is Richard Martens, die op zijn beurt geassisteerd wordt door Don Frijn.

Artikel delen: