Wijkbudgetten voor goede ideeën in Zwolle

Zwolle – Wie goede ideeën voor verandering heeft, wie mensen kan motiveren en wie goed kan organiseren, kan vanaf maandag 10 november ideeën indienen bij de gemeente. De gemeente stelt voor goede ideeën wijkbudgetten ter beschikking. Zwolle wil hiermee het enthousiasme en betrokkenheid van bewoners bij hun wijk stimuleren. Wethouder wijkgericht werken Gerrit Piek:  “Je krijgt een kans om met wijk- of buurtgenoten de omgeving nóg leuker te maken”.

Deze keer zijn de wijken Berkum, Westenholte, Wipstrik en de drie buurten van Zwolle Zuid (Ittersum, Ittersumerbroek en Gerenbroek) aan de beurt. Welke projecten geld krijgen, wordt met verkiezingen beslist. Dat betekent campagne voeren en mensen werven als vrijwilliger. Mensen die een idee indienen worden zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van hun project. In het verleden wisten bewoners het totaalbedrag vaak te verdubbelen door fondsen- en sponsorwerving.

Ideeën inzenden kan met de antwoordkaart die in de wijken of buurten huis-aan-huis wordt verspreid of digitaal op www.wijkbudgetten.zwolle.nl en is mogelijk tot uiterlijk 5 december 2008. De verkiezingsavonden volgen in maart 2009. Op dinsdag 24 maart in Westenholte, op woensdag 25 maart in Wipstrik, op donderdag 26 maart in Berkum en op dinsdag 31 maart in Zwolle-Zuid. Voorbeelden van winnende ideeën uit het verleden zijn de muziektent in Assendorp, het badmintonveld in Aa-landen, het seniorenterras en de blokhut voor jongeren in Zwolle Zuid.

Budget

In totaal stelt de gemeente Zwolle € 307.000,- beschikbaar: € 56.000,- voor Berkum, € 63.000,- voor Westenholte, € 94.000,- voor Wipstrik en ook € 94.000,- voor de drie buurten in Zwolle-Zuid. De woningcorporaties stellen daarvan € 5,- per corporatiewoning in de gebieden ter beschikking. In de uitvoering wordt nauw samengewerkt met de woningcorporaties, Travers en met de politie.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. wat een goed initiatief. ik woon relatief kort in de wijk berkum en ken daar nog niet zoveel mensen. het lijkt me wel een kindvriendelijke wijk met aardige mensen. beter dan het rotterdamse kralingen waar ik voorheen een kleine tien jaar heb gewoond. dus ik ben zeer benieuwd  Maak melding

 2. nee meer benieuwd naar de verkiezingsavonden. als nieuwkomer in deze wijk voel ik toch een kleine terughoudendheid om gelijk met ideeen naar voren te komen.


  Maak melding

 3. Ah, dat kan ik me voorstellen! Ook eens proberen te checken hoe die beoordeling tot stand kwam en of je het er mee eens bent. Tenminse, als ik bij mezelf afga, ben niet zo’n uitslagen-comedy-man maar idd.

  Terughoudendheid hoeft niet in Berkum, sociaal best een leuke gemeenschap.


  Maak melding

Reageer