Zuur verlies voor PEC Zwolle

Zuur verlies voor PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft in Almelo een 2-1 nederlaag geleden. Waar de thuisploeg vrijwel de hele wedstrijd heer en meester was, leek PEC Zwolle een punt over te houden aan het treffen, maar in blessuretijd ging het toch nog mis.

Bert Konterman begon zijn eerste duel als hoofdtrainer met één wijziging ten opzichte van vorige week. Pelle Clement verving de geschorste Dean Huiberts.

Mustafa Saymak loste het eerste schot van de wedstrijd. Al in de tweede minuut zag de middenvelder een doelrijke kans geblokt worden. PEC Zwolle leek de boel onder controle te hebben maar een kans voor Sinan Bakis veranderde dat. Xavier Mous had een geweldige redding in huis op de spits, die een vrije doortocht kreeg. Niet veel later was Mous weer de Zwolse held door een inzet van diezelfde Bakis te keren. Ook een derde kans van de spits werd nog door de sluitpost beroerd. PEC Zwolle kon hier aanvallend niets tegenover zetten en mocht van geluk spreken dat een doelpunt van Noah Fadiga in de blessuretijd van de eerste helft door de VAR werd teruggedraaid.

Ook in de tweede helft was Heracles Almelo de betere ploeg. Ondanks dat het qua kansen minder gevaarlijk voor de dag kwam. Na een uur viel dan toch de verdiende 1-0 toen Giacomo Qualiata de bal aan Rai Vloet schonk. De spits kon aannemen en ramde vervolgens de bal in het doel. Uit het niets was daar ineens het antwoord van PEC Zwolle. Mustafa Saymak roeide de bal binnen en bracht zijn ploeg weer naast die uit Almelo. Twee minuten later scoorde Delano Burgzorg weer voor Heracles, maar weer kreeg PEC Zwolle hulp van de arbitrage. Net als voor rust was het millimeterwerk, maar werd er buitenspel geconstateerd.

In de slotfase maakten onder meer Reza Ghoochannejhad en Mike van Duinen hun opwachting. Het duo kreeg de kans om Zwolle op voorsprong te schieten. Ghoochannejhad besloot niet voor eigen succes te gaan, maar het afleggen op Van Duinen leverde niet de gewenste goal op. Op de lijn kon Heracles een doelpunt voorkomen. Aan de andere kant rook Heracles aan de winnende, maar rolde de bal, terwijl Mous al uit positie was, voor het lege doel langs. Toch ging het nog mis voor Zwolle. In de blessuretijd scoorde Luca de la Torre met het hoofd de 2-1 en daar hadden de Blauwvingers geen antwoord meer op.

Artikel delen: