Opening nieuw hoofdgebouw ROZIJ Werk

Zwolle – Aan de Aagje Dekenstraat in Zwolle opende burgemeester H.J. Meijer donderdagmiddag het nieuwe hoofdgebouw van ROZIJ Werk. Bij de opening overhandigde Meijer de ROZIJ Werk Werkgeversbokaal 2008 aan Klepke Loonverpakkingen BV. Dit Zwolse bedrijf toont als werkgever ruimschoots zijn maatschappelijke betrokkenheid. 

Klepke heeft reeds enkele jaren een aantal jong gehandicapten in dienst. Hij is van mening dat elke werkgever een jonggehandicapte in dienst zou moeten nemen en is bijzonder enthousiast over de succesvolle samenwerking tussen de jobcoach van ROZIJ Werk en de medewerkers van zijn eigen bedrijf. Hoog tijd om deze werkgever èn de cliënten in het zonnetje te zetten. ROZIJ Werk heeft in de ruim 20 jaar van haar bestaan een groot netwerk van werkgevers opgebouwd. Gelukkig is er vanuit de politiek veel aandacht voor arbeidsparticipatie. Dit biedt vele nieuwe mogelijkheden om jong gehandicapten en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel te begeleiden naar een passende baan met toekomstperspectief.

Ook hecht ROZIJ Werk grote waarde aan nauwe samenwerking met haar opdrachtgevers en de diverse netwerkpartners in de regio: (VSO)Scholen, Sociale Werkvoorziening, MEE, Orthopedagogische Behandelcentra, Arbeidstrainingscentra, Woonbegeleidingsorganisaties  etc.

Stichting ROZIJ Werk begeleidt mensen met een beperking bij het vinden én behouden van passen werk en helpt publieke en private werkgevers zo aan gemotiveerde krachten. Naast de bemiddeling van mensen met een licht verstandelijke beperking (LVG) en mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), richt ROZIJ Werk zich op mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De organisatie is actief in de 5 noordelijke provincies Overijssel, Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland.

Voor de doelgroep NAH wordt nauw samen gewerkt met MEE, Revalidatie Kliniek De Vogellanden en de stichting InteraktContour (woonbegeleiding).

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op. ROZIJ Werk, Aagje Dekenstraat 55, 8023 BZ Zwolle, tel. 038 3331960. www.rozijwerk.nl

Artikel delen:
Reacties 6
 1. gedicht voor de opening van het Rozij-kantor
  “Als je niet werkt,
  ben je lui.”
  “Je zou toch kunnen…”
  “Ja , eigenlijk moeten..,”
  Toch?
  Maar als je…
  niet zo snel,
  niet zo handig
  en beperkter bent,
  als een ander.
  Dan is het wel vreemd
  dat jullie werklui
  ons niet helpen
  tóch te werken,
  sámen.


  Maak melding

 2. @Have, nee hoor niet alleen jongeren, maar ook ouderen! Vooral NAH heeft veel oudere mensen dus van leeftijdsdiscriminatie is absoluut geen sprake!, maqar dat zul je zelf toch ook wel bedacht hebben 🙁


  Maak melding

 3. Oeps die is scherp Larry….die NVU is waarschijnlijk ook nog steeds een drempel voor toenadering tot D’66? Die club die morgen in de Buitensoos komt met nieuw logo, met parelketting-dames en jasje-stropje kerels (zonder kloten) en zonder kroonjuwelen? Dit alles is nog in de herhaling van NOVA te zien. Oh 😮 Lees “vandaag” ipv “morgen”.


  Maak melding

Reageer