De Tippe - Foto: Gerrit-Jan Mondria
De Tippe
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Het weer: Regen trekt weg, maar de bewolking blijft

Zwolle – Dinsdagochtend ligt Zwolle onder de achterkant van een wegtrekkende regenstoring. In de loop van de morgen wordt het overwegend droog. Overwegend, omdat een klein pestbuitje ‘s middags toch niet geheel uit te sluiten is.

De regen verdwijnt grotendeels, maar de aanvoer van bewolking naar Zwolle blijft op gang. Die komt vanuit het noordwesten. Misschien dat de zon zich er toch tussendoor mazzelt. De blauwe lucht zit meestal verborgen achter de grijze wolkenmassa. De temperatuur varieert dinsdag weinig. Het is zo’n 5 graden in de ochtend tot maximaal 8 graden in de middag. De noordwestenwind is overdag zwak tot matig en valt in de avond en nacht helemaal weg. Je zou niet zeggen dat er min weer op handen is.

In de nacht van dinsdag op woensdag kunnen mistbanken ontstaan. Het kwik daalt, maar komt waarschijnlijk niet onder het vriespunt.

Woensdag wordt de bewolking vanuit het westen gestaag dikker. Actieve fronten stevenen af op onze regio. Ze horen bij stormdepressies die zich momenteel ontwikkelen op de Atlantische Oceaan. Woensdag in de loop van de middag wordt de eerste regen in Zwolle verwacht. De wind steekt dan ook op, uit richtingen rond zuid. Windkracht 4 in de avond, toenemend naar 5 in de nacht naar donderdag. Dat is een matige tot vrij krachtige wind, die de regen door de straten blaast.

Donderdagochtend vroeg staat er nog steeds windkracht 4 tot 5, nu uit het zuidwesten. En de zuidwester trekt verder aan. Windkracht 5 tot 6 wordt in de loop van de ochtend of begin van de middag verwacht, volgens de huidige berekeningen. Zware tot zeer zware windstoten rond 100 kilometer per uur zijn mogelijk tot in de middag. Terwijl je van je sokken wordt geblazen, wordt je ook nog eens beregend, want er zijn buien op komst.

Vrijdag en in het weekend houden nieuwe storingen die vanaf de oceaan op ons af racen de wind doeltreffend op sterkte. Elke dag windkracht 4 tot 5 uit zuidwest tot west in Zwolle. De windvlagen zijn dan wel minder brutaal dan op donderdag.

Artikel delen: