Harjan Jansen
Harjan Jansen

Harjan Jansen hoofd jeugdopleiding SV Zwolle

Zwolle – Harjan Jansen is het nieuwe hoofd jeugdopleiding van SV Zwolle. De oud-speler van het eerste elftal keert daarmee terug op het oude nest.

Jansen speelde tien seizoenen in het eerste elftal, daarna speelde hij nog voor Olympia’28. In zijn periode als speler van het eerste elftal speelde Jansen onder anderen samen met de huidige hoofdtrainer van het eerste elftal, Marco Onderberg. Ook was Jansen jeugdtrainer bij SV Zwolle en speelde hij in een lager seniorenteam. De afgelopen jaren was hij actief als hoofd jeugdopleiding bij CSV’28.

“De passie voor het ontwikkelen van jeugdspelers en -trainers is er altijd geweest. Ik ben via Martijn Hollewand (speler van het eerste elftal en hoofd jeugdscouting bij PEC Zwolle) weer in contact gekomen met SV Zwolle. En nu zitten we na een paar gesprekken weer hier. Het is hartstikke leuk om terug te zijn. Qua identiteit is SV Zwolle nog steeds SV Zwolle. Maar de club is in positieve zin nu veel zichtbaarder,” zegt Jansen. 

“Ik wil graag aan de slag met de ontwikkeling van het jeugd- en meidenvoetbal en de volgende fase ingaan met de mensen die er nu zijn. De wijken Assendorp en Pierik zijn verjongd, dat zorgt voor groei in je ledenaantal. De club zit in de lift en je merkt dat de betrokkenheid groot is. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

SV Zwolle is blij met de terugkeer van Harjan Jansen op het oude nest. De club wenst hem veel succes en plezier in zijn nieuwe functie.

Artikel delen: