Voorsterweg - Foto: Nienke Mondria
Voorsterweg
Foto: Nienke Mondria

Het weer: Aanzwellende wind, tot in de middag droog

Zwolle – Woensdag is harde wind en veel regen op weg naar Zwolle. Overdag valt het allemaal nog mee. De zon schijnt ’s morgens misschien nog even flauwtjes door de wolkensluiers heen en het is droog. Maar vanuit het westen is een actief front onderweg, dat in de loop van de middag met de eerste regen boven de stad aankomt. Voor dat front uit wordt het 8 graden.

De wind uit zuid tot zuidwest schakelt van kracht 3 in de morgen op naar kracht 4 in de middag en 5 in de avond en nacht. Dat is een vrij krachtige wind. Het gaat ’s avonds flink plenzen. Kleddernat en winderig is het ook in de nacht. De wind wordt vlagerig, windstoten rond 70 kilometer per uur zijn te verwachten bovenop die windkracht 5. Donderdagochtend wakkert de zuidwester verder aan naar kracht 6. Zware of zeer zware windstoten van 90 of 100 kilometer per uur zijn hier mogelijk. Alles wat niet degelijk vastzit in Zwolle loopt kans om te worden weggeblazen, om te vallen of af te breken.

Volgens de laatste berekeningen komt de windpiek in de loop van donderdagochtend en duurt tot halverwege de middag. In het volgende weerbericht bekijken we of deze timing nog verandert. Vanaf het middaguur wordt de windrichting zuidwest tot west. Tijdens dit windtumult donderdag jakkeren buien over Zwolle. De zon breekt af en toe ook fel door. Als de thermometer in je tuin of op je balkon ’s middags nog niet weggewaaid is, wijst die ongeveer 10 graden aan.

Donderdagavond gaat de wind niet lekker liggen, die blijft gewoon op sterkte: windkracht 4 met windvlagen. Vrijdag en zaterdag zitten we nog midden in de onstuimigheid. Windkracht 4 tot 5 uit het zuidwestenwind met windvlagen, maar die zijn minder hard dan op donderdag. Er is kans op buien.

Artikel delen: