De Tippe - Foto: Gerrit-Jan Mondria
De Tippe
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Het weer: Zware windstoten en stevige buien

Zwolle – Donderdag hebben we wind, wind en nog meer wind in Zwolle. Ten noorden van het land passeert een venijnige storing, die aan de kust storm veroorzaakt en de wind in onze regio flink aanwakkert. Het windmaximum kun je in Zwolle tussen tien uur ‘s morgens en twee uur ’s middags verwachten.

Losstaande voorwerpen in je tuin had je eigenlijk al moeten opbergen. We krijgen te maken met windkracht 6 uit zuidwest tot west. Plus zware windstoten, die met 70 tot 100 kilometer per uur door de stad jagen. Dergelijk windgeweld gaat aan de haal met alles wat los en vast zit. Er zijn tevens buien op komst, sommige zijn joekels die stevig tekeergaan, mogelijk met hagel. Tijdens buien zijn de windstoten het zwaarst. Tussendoor zijn er droge perioden, terwijl wilde wolkenluchten over de stad racen. De zon breekt af en toe fel door.

Donderdagmiddag en -avond leeft de buiigheid nogmaals op, waardoor de kans op zware windstoten dan ook weer groter wordt. De temperatuur overdag is met ongeveer 11 graden hoger dan in de afgelopen dagen. ‘s Nachts is er geen vorst.

In de nacht naar vrijdag is er minder wind, maar rustig wordt het bepaald niet. Windkracht 4 uit het westen blijft doorstaan en buien trekken ook in de nacht over. Vrijdag houden we die windsterkte. Buien koersen naar de regio Zwolle en ze ontwikkelen zich ook boven de stad, vooral in de middag en avond. Een temperatuur van ongeveer 9 graden.

Zaterdag heeft een nieuwe storing zin om de wind hier weer flink aan te jagen. Windkracht 5 uit het zuidwesten met zware windstoten zijn ook dan te verwachten. En er komt waarschijnlijk een lading buien op ons af. De windactiviteit is zaterdag wel wat minder dan op donderdag.

Artikel delen: