‘No School Manifesto’ genomineerd voor best verzorgde boek 2020

‘No School Manifesto’ genomineerd voor best verzorgde boek 2020

Zwolle – Het boek No School Manifesto is genomineerd voor het best verzorgde boek 2020. No School, een initiatief van creatieve vakscholen Cibap & Sint Lucas, bracht het boek in september uit in samenwerking met het lectoraat Art education as Critical Tactics van ArtEZ.

Een vakjury beoordeelde 267 ingezonden titels op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze. Van de 33 boeken die werden geselecteerd is No School Manifesto er een. Eind dit jaar zullen de boeken door de stichting De Best Verzorgde Boeken worden getoond in het Stedelijk Museum Amsterdam. No School Manifesto werd ontworpen door Marius Schwarz en uitgegeven door uitgeverij Valiz.

Samen willen leren en het onderwijs openbreken via creativiteit, dat is de essentie van No School Manifesto. Nieuwsgierigheid, Magnetisme, Zigzag; via een A-Z-Lexicon met prikkelende begrippen worden kernwaardes en attitudes verkend, en wordt studentenwerk getoond dat daarop aansluit.

Studenten, docenten, creatieve en inspirerende professionals hebben in academische werkplaatsen en experimenten het thema ‘creativiteit en leren’ onderzocht. Het Manifesto doet verslag van dit onderzoek in korte verhalen en beelden die prikkelen en uitdagen. In deze ‘zwerm van creatieven’ is zo vanuit nieuwsgierigheid naar elkaar, naar leren, naar creativiteit een uniek document ontstaan dat oproept tot verder nadenken, tot verder experimenteren. “No School Manifesto is een oproep om te filosoferen, te dromen, te klooien en te doen.” Meer over No School op noschool.nl.

Foto's 2
‘No School Manifesto’ genomineerd voor best verzorgde boek 2020
Artikel delen: