Punkfanfare De Kift al 20 jaar onderweg

Zwolle – Een pakkende omschrijving maken over wat de Kift precies doet is altijd een lastige. Feit is dat De Kift alles behalve een standaard band is. Al 20 jaar weet de band te verrassen en er ligt alweer een nieuw album op de planken. De Kift trad vrijdagavond in Popodium Hedon op.

Het was voor De Kift niet de eerste keer dat ze in Zwolle optraden. Mei 2007 was de laatste keer. De Kift is alweer twintig jaar onderweg. Speciaal ter ere van dit jubileum componeerden zij een dampende cd. Een bruisende Kift-cocktail met zoutrand samengesteld uit alle ingrediënten die de Kiftkeuken ondertussen rijk is. Natuurlijk niet alleen potten- en pannenmuziek vermengd met fanfaretoeters en halgitaren. Nee, er is meer! Een bonte mengelmoes van eet,- en drinkliederen, wijntaart en biersoep, horlepijp en pogo. Er wordt gegeten en gedronken, gelachen en geweend, gezongen en gedanst. Liefdesliederen in een kolkende Kiftcarroussel. Bijzonder!

Iedere maand brengt De Kift een splitsingle uit met daarop covers van De Kift gedaan door andere artiesten. Vorige maand werd al duidelijk dat naast o.a. Calexico en Zita Swoon, ook niemand minder dan Franz Ferdinand hier aan mee zou werken. Woensdag j.l. wist 3voor12.nl te melden dat De Kift ook het voorprogramma gaat doen van de Britten in het Rotterdamse Watt.


Artikel delen:

Reageer