Meppelerstraatweg - Foto: Wouter Steenbergen
Meppelerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag ruw weer met buien, zondag minder onstuimig

Zwolle – Zaterdag is het bluisterig in Zwolle. Ruw weer dus – code geel is van kracht vanwege kans op zware windstoten – en daar blijft het niet bij. Vette buien zijn ook in actie boven de stad ’s morgens vroeg. Om preciezer te zijn: tussen vijf en negen uur ’s morgens trekt over Zwolle een neerslagzone, waar joekels van buien in zitten, mogelijk met hagel en onweer.

Het venijn zit in de staart van dat neerslaggebied. Houd rekening met windstoten tot 75 kilometer per uur uit het zuidwesten. Niet alleen in de ochtend, ook in de middag. Rond het middaguur zit er vermoedelijk een dip in de buiigheid. De zuidwester blaast de hele dag lustig met kracht 5 tot 6 door de straten. Buiten de windstoten om ligt het maximum van de reguliere wind waarschijnlijk in de eerste helft van zaterdagmiddag. De zon breekt soms fel door. In de avond schampt een volgende buienzone de regio Zwolle en de wind draait naar het westen.

De temperatuur is zaterdagmorgen 6 graden, in de middag is het 8 graden. Dat zijn ook ongeveer de temperaturen voor zondag. In de ochtend is het misschien een graadje kouder en zondagmiddag een graadje zachter. Houden we het zondag droog? Nee, buitjes zijn op weg hierheen, klein bier vergeleken met zaterdag. Is het zondag rustiger? Ja, windkracht 4 met windvlagen tot 50 kilometer per uur. De windrichting is west tot noordwest geworden. Er is meer zon tussen de wolken te zien.

In de nacht naar maandag koerst vanuit het noordwesten een verse storing op ons af. Terwijl de meeste Zwollenaren slapen brengt die regen. Maandag overdag ontstaan buien. De activiteit leeft op rond het middaguur en dan trekt de noordwestenwind aan naar kracht 4 tot 5.

Na maandag is het licht wisselvallig, er worden geen grote hoeveelheden water meer gestort op de stad. Zon en wolken bepalen het weerbeeld. De wind komt uit noordelijke richtingen en zwakt af naar een beschaafde kracht 3 tot 4. Na dinsdag wordt het kouder. Ongeveer 7 graden overdag en in de nachten vriest het licht.

Artikel delen: