Zwolse derby dood?

Zwolle – Bestaat de echte Zwolse derby nog of leeft de oudere voetballiefhebber met zijn gedachten nog in de tijd van Zwolsche Boys –PEC? De tijd waar ook in de amateurafdelingen de echte strijd nog werd geleverd in een derby en de tijd waar iedere Zwolse “voetbalgek” naar een derby toeleefde. Strijd, daar ging het om in de jaarlijkse confrontaties tussen Zwolse ploegen. Waarschijnlijk is die tijd echt voorbij en worden de derbies beleefd als gewone competitiewedstrijden, niet meer en niet minder. De 200 procent strijd van toen, is er niet meer. Helaas!

Zaterdagmiddag stond er weer een Zwolse derby op het programma in de 4e klasse C van het zaterdagvoetbal. Deze middag waren het VSW en Wijthmen die de degens met elkaar kruisten. Trainer Bert Visser van Wijthmen voelde zelf niet die spanning van een derby, maar wist te vertellen, dat het in de spelersgroep wel iets extra’s had en dat het daar wel leefde. Hij hoopte dat de strijd voetballend beslist zou worden, gekoppeld aan een gezond stuk strijd. Harjan de Velde, trainer van VSW, vond dat het derbygevoel niet meer zo speelde. Er is teveel import, die dit gevoel niet kent. Zelf hoopte hij dat de strijd in de wedstrijd van vanmiddag wel de boventoon zou vieren. De ploegen zijn gelijkwaardig en de gelukkigste zal winnen.


….. hij vond het wel spannend, maar de derbysfeer ….

Zoals gezegd, speelden VSW – Voetbal Sport Windesheim en Wijthmen vanmiddag op het landelijk gelegen Sportpark De Bosrand in Windesheim tegen elkaar voor de punten in de 4e klasse C. Deze klasse is behoorlijk blauw-wit gekleurd, aangezien er vier Zwolse teams deel van uit maken, VSW, Wijthmen, Zwolse Boys en EDON. Voor aanvang van de wedstrijd was het VSW, dat op de ranglijst met 18 punten de vierde plaats bezette en Wijthmen de zesde plaats met 12 punten.
Het was een wedstrijd met twee gezichten, onder de bezielende leiding van scheidsrechter V. Intiyar. Een eerste helft redelijk gelijkopgaand, zonder dat extra procentje strijd, met kansjes aan beide kanten. Het was VSW, dat in de 20e minuut scoorde en met een 1-0 voorsprong de thee opzocht.

Na de pauze, was het Wijthmen, dat VSW sterk onder druk zette in de jacht op de gelijkmaker. Met een enkele uitval kwamen de Windesheimers nog voor het rood-witte doel. De jacht van Wijthmen werd laat in de tweede helft beloond, toen Stephan Poppe Wijthmen op een verdiende gelijke stand bracht en 1-1 op het scorebord liet aantekenen. Hierna rook Wijthmen de winst. VSW daarentegen had niet meer de kracht om onder de druk van de Wijthmeners weg te komen en moest met lede ogen aanzien dat Renzo van de Vegte in blessuretijd de “strijd” alsnog in het voordeel van Wijthmen besliste, 1-2.

 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Tja in de 4e Klasse VSW Wijthmen, daar komt idd niet veel op af. Toch altijd nog behoorlijk meer als op een thuiswedstrijd (in de hoofd klasse) van Be Quick.

  Anders schrijft de Zwolse Telegraf de cijfertjes kunstmatig hoog weg.


  Maak melding

 2. Dit stukkie tekst ontstijgt het niveau van de wedstrijd waarschijnlijk niet.

  Als je géén verstand van een onderwerp hebt, kun je er beter óók niet over schrijven…. :'(

  Deed ‘De Peperbusse’ nog mee bij de gasten uit Wijthmen?


  Maak melding

 3. Morgen wat meer over Zwollerkerspel, had eigenlijk in de WVF-Kroniek moeten staan. Maar het lijkt er niet op :'(

  Later…..pffff wat laat al!


  Maak melding

Reageer