Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax

Zwolle- PEC Zwolle speelt zondag om 16.45 uur thuis tegen Ajax. In het MAC3PARK stadion hoopt de ploeg van Bert Konterman te kunnen stunten tegen de koploper van de Eredivisie.

De laatste twee keer dat de Blauwvingers wisten te winnen van de Amsterdammers waren in het historische kalenderjaar 2014. In die periode werden de KNVB Beker en de Johan Cruijff schaal gewonnen.

Afgelopen weekend speelde PEC Zwolle uit bij Heracles Almelo. De Blauwvingers zouden bij winst de elfde plek overnemen van de ploeg van Frank Wormuth. In de eerste helft van de wedstrijd was de thuisploeg de betere partij, echter stond het bij rust nog 0-0.

Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft kwam Heracles Almelo op voorsprong door een goal van Rai Vloet. Vlak daarna scoorde Mustafa Saymak de gelijkmaker. Met die treffer leek de middenvelder de eindstand op het scorebord te hebben gezet. In de slotfase gingen de Heraclieden toch met de drie punten aan de haal door een doelpunt van Luca de la Torre.

Koploper Ajax kent tot nu toe een goed seizoen. De ploeg van Erik ten Hag speelt nog mee voor drie prijzen en is al 19 wedstrijden ongeslagen. Afgelopen weekend wisten de Amsterdammers te winnen van FC Groningen. In de Johan Cruijff Arena werd er met 3-1 gezegevierd.

De goals aan de zijde van de regerend landskampioen werden gemaakt door Ryan Gravenberch, Sebastién Haller en Dusan Tadic. . Afgelopen donderdag ontving Ajax in eigen huis het Zwitserse Young Boys. Het heenduel in de achtste finales van de Europa League werd door de Amsterdammers riant gewonnen: 3-0.

Een speler die donderdag niet in actie kwam is Haller. De aanvaller mag door een administratieve fout niet meedoen aan de Europese wedstrijden. In Nederland doet de spits wel mee en kent hij sinds zijn komst in januari goede statistieken.

Tot nu toe speelde de 26-jarige Franse Ivoriaan dertien officiële wedstrijden waarin hij acht keer scoorde en zes keer aangever was. Een andere speler waar de defensie van PEC Zwolle op zal moeten letten in Dusan Tadic. De ervaren Serviër was dit seizoen al goed voor achttien goals en zeventien assists in 36 wedstrijden.

In Almelo maakte aanvaller Mike van Duinen zondag zijn rentree en was de spits bijna nog trefzeker ook. Van Duinen maakte zo zijn eerste minuten weer nadat hij op 22 januari in Tilburg geblesseerd raakte aan zijn enkel.

Met de rentree van Van Duinen heeft trainer/coach Bert Konterman voldoende smaken om uit te kiezen wie hij tegen Ajax in de voorste linie opstelt. Bovendien kan de oefenmeester ook weer een beroep doen op Dean Huiberts, die in Almelo nog ontbrak vanwege een schorsing.

Pol van Boekel heeft zondag de leiding over PEC Zwolle – Ajax. Assistent-scheidsrechters zijn Dave Goossens en Michael Osseweijer. Official is Sam Dröge. Vanuit Zeist fungeert Serdar Gözübüyük als VAR en hij wordt op zijn beurt geassisteerd door Erwin Zeinstra.

Bron: PEC Zwolle

Locatie

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)