Wennemars nog steeds wereldtop met zilver

Berlijn –  De Nederlandse schaatsers hebben zaterdag bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn voor een ongekend succes gezorgd. Sven Kramer (1e), Zwollenaar Erben Wennemars (2e), Simon Kuipers (3e) en Mark Tuitert (4e) bleven alle buitenlandse concurrentie voor.


Archieffoto Weblog Zwolle

Het was voor eerst in ruim drie jaar dat de oranje-afvaardiging bij een wereldbekerwedstrijd over 1500 meter de eerste vier posities innam. Op 20 februari 2005 gebeurde dat voor het laatst, toen bij de WB-finale in Thialf Tuitert zijn landgenoten Kuipers, Wennemars en Nijenhuis voorbleef.

Kramer van TVM greep een week eerder op deze afstand ook al de nationale titel. Kramer had voor de 1500 meter 1.45,69 nodig. Wennemars was 0,16 seconde minder snel, terwijl Kuipers na 1.45,95 over de finish kwam. Tuitert werd vierde: 1.46,04. Stefan Groothuis eindigde als nummer tien in een tijd van 1.46,92.

Niet alleen de zege van Kramer was opvallend, ook de wederopstanding van Erben Wennemars sprong in het oog. De Zwollenaar presteerde matig op de Nederlandse afstandskampioenschappen, maar bewees in het Berlijnse Sportforum dat hij gewoon tot de wereldtop mag worden gerekend.

Volgens Wennemars was hij vorige week in Thialf nog iets te vermoeid van de zware trainingsarbeid. De TVM-schaatser had uiteraard extra rust genomen in aanloop naar dat evenement, maar het duurde wat langer voordat ,,een diepere laag vermoeidheid” uit het lichaam was. ,,Ik merk gewoon dat de snelheid terugkomt”, zei hij.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. hoewel wennemars al tijden niet meer bij de absolute top behoort blijft hij toch stug doorgaan. zijn de centjes zo lekker of is hij echt schaatsgek want op wk,s kan hij echt niet meer met de besten mee.


    Maak melding

Reageer