De Tippe - Foto: Gerrit-Jan Mondria
De Tippe
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Het weer: Kans op een bui in de ochtend en toenemende wind

Zwolle – Maandag zou je denken dat de wind nou eens tot rust komt. Mooi niet. In de ochtend steekt hij weer op vanuit het noordwesten. In de loop van de ochtend is hij toegenomen naar matig, kracht 4. En in de middag naar 5, een heel stevige bries.

Kans op een buitje is er ook. Rond tien uur ‘s morgens arriveert vanuit het noordwesten een gebiedje met verhoogde regenactiviteit boven Zwolle. In de middag kan het ook tot buitjes komen, maar erg indrukwekkend zal dat spettergebeuren waarschijnlijk niet zijn. Zonneschijn krijgen we het meest in de vroege ochtend en later op de middag. De rest van de tijd zit een mengelmoes van stapelwolken de zon vaak in de weg.

Enige windreductie is er in de avond. Tot windkracht 4, rustig kun je dat niet noemen. De temperatuur ligt tussen 5 graden maandagmorgen tot 9 graden ‘s middags.

Dinsdagochtend vroeg is het kwik na een droge nacht gedaald naar ongeveer 4 graden. Overdag is het ook overwegend droog. Er nadert vanuit het westen een front met regen, maar volgens sommige berekeningen verpietert dat voordat het ons heeft kunnen bereiken. Overleeft het toch tot boven onze omgeving, dan merken we daar in de loop van de middag en de avond pas wat van. Een beetje lichte regen of motregen. De noordwestenwind komt dinsdag eindelijk tot bedaren: kracht 3.

Woensdag belooft een van voor tot achter droge dag te worden, ondanks veel bewolking. De wind is met kracht 3 geen storende factor.

Donderdag trekt een lagedrukgebiedje van noord naar zuid over Duitsland. De wind draait bij ons daardoor naar noordelijke richtingen en het wordt kouder. Een temperatuur overdag van maximaal 6 graden. Van de neerslag van dat lagedrukgebiedje krijgen we ook wat mee. Vanaf donderdag is er kans op nachtvorst in Zwolle.

Artikel delen: